Naslovnica Lifestyle Maska od kvasca čini čuda za kosu

Maska od kvasca čini čuda za kosu

479
PODIJELI

Jeste znali da je maska za kosu s običnim kvascem prilično jednostavno, ali vrlo djelotvorno sredstvo koje čini čuda, čak i sa najzapuštenijom kosom?

oglasi

Rezultat primjene ovakve maske, ne samo da je visoke kvalitete, već je i trajan! Maske od kvasca odgovaraju svim tipovima kose i nezamjenjive su u borbi protiv gubitka kose i za njen brži rast. Koristeći masku od kvasca uspješno ćete se osloboditi i peruti.

Koristeći maske od kvasca, možete postići nevjerovatne efekte. Ali, provođenje procedura za oporavak kose mora biti sistemsko, a ne “s vremena na vrijeme”. U ovom slučaju, rezultat, djelotvoran, brz i dugoročan, nećete dugo čekati.

Kao preventivna mjera i za brži rast kose, maska od kvasca koristi se jednom sedmično, u trajanju 10-15 sedmica. Poslije napraviti pauzu tri mjeseca i ponoviti po potrebi.

Ako je cilj liječenje kose – obnova i ojačanje strukture oštećene kose, maske na bazi kvasca treba primjenjivati dva puta sedmično, u trajanju šest do osam sedmica. Po potrebi proceduru ponoviti za tri mjeseca.

Recept

U lončić nasuti supenu kašiku toplog mlijeka i meda, a zatim dodati dodati 20 grama svježeg kvasca. Ostaviti na toplo mesto da fermentira (naraste), 15-20 minuta. Zatim dodati žumance. Dobro promješati sve komponente do ujednačene smjese. Dobijenu smjesu nanijeti na čistu, vlažnu kosu. Umotati najlonskom kesom i peškirom. Ostaviti na glavi 50-60 minuta (najmanje), poslije kosu oprati vodom i sa malo balzama.

Izvor: Faktor