Naslovnica Show Domaće zvijezde Minja Šurković i Alisa Gluhović: Bolje se osjećam u patikama

Minja Šurković i Alisa Gluhović: Bolje se osjećam u patikama

218
PODIJELI

Emisija “Dobar dan, BiH”, otkad je u septembru prošle godine počela s emitiranjem na Hayat TV-u, pruža gledaocima sveobuhvatne informacije iz zemlje i regije.

oglasi

Voditeljski posao pripao je novim licima – Alisi Gluhović i Adiju Bebaniću, a društvenu hroniku i kulturu prezentira Minja Šurković.

Alisa i Minja su Hercegovke koje se odranije poznaju, a rado su pristale da budu dio zabavne rubrike našeg priloga. S obzirom na to da je Gluhović nedavno svom izabraniku Nedimu Kudri rekla “da”, Minja se u pitanjima dotakla i njene velike ljubavi.

1. Štikle ili patike?

– Nosim i jedno i drugo, ali više volim patike, jer se u njima bolje osjećam, štikle samo kad je prilika za to.

2. Šta si sve spremna uraditi zbog ljubavi?

– U godinama sam kad znam šta hoću, nema više onog traženja. Prije sam znala šta neću, a sad tačno znam šta hoću, ali to ne znači da se moram odricati nečega. Ako sa partnerom normalno funkcioniram, ne moram se odreći svog života da bi on uspio, jer to nije zdrava veza. Kad nešto želim, spremna sam učiniti sve kako bih to ostvarila…

3. Kako si znala da je tvoj budući suprug onaj pravi, čime te je osvojio?

– Kad sam ga vidjela, čula mu glas, njegove geste… željela sam ga zauvijek od prvog trena kad nam se pogled sreo. Jednostavno je, ljubav se desi.

4. Koji su najveći izazovi s kojima se susrećeš u svojoj profesiji?

– Najveći izazov u mojoj profesiji je pratiti nešto, izvještavati ili pričati o nečemu za šta ste emotivno vezani. Tako da bih izdvojila vođenje skokova sa Starog mosta, izvještavanje s Veležovih utakmica, uvijek je tu grč u grlu i kad gubi i kad vodi.

5. Konjička ćuprija ili Stari most u Mostaru?

– I jedna i druga ćuprija odišu ljepotom. Jedna mi se urezala pod kožu, to je ova mostarska, a ova druga će tek sada. Ali, moram priznati, satima mogu sjediti ispod Starog mosta i diviti se njegovoj ljepoti, to je posebna emocija i veza koju Mostarci imaju sa Starim.