Naslovnica Lifestyle Muški plus size model fotografijama na Instagramu nastoji srušiti stereotipe o savršenom...

Muški plus size model fotografijama na Instagramu nastoji srušiti stereotipe o savršenom izgledu

435
PODIJELI
Njegovo samopoštovanje se povećalo nakon što je počeo dijeliti postove na društvenim mrežama. Ističe da do tada nije samo samopouzdanja. Prije tri godine je napravio profil na Instagramu i od tada je skupio više od 8.000 pratilaca.

oglasi

“Nije lako odrastati u svijetu u kojem vas mediji potiču da izgledate na određen način, da imate određenu težinu i da se uklopite u kalup. Plus size model Tess Holliday, koja voli svoje tijelo i bavi se modom, nadahnula me da počnem raditi isto. Počeo sam dijeliti fotografije na Instagramu, a reakcije su mi bile dodatna inspiracija”, kazao je Del Valle.

U septembru 2016. godine prošetao je pistom na New York Fashion Weeku u modelima brenda Volare.

“Moja poruka je da bez obzira na vašu težinu i izgled i dalje možete voljeti modu i raditi sve što želite. Sve što želim je promicati samoljublje i prihvatanje, bez obzira na veličinu, spol ili invaliditet”, rekao je Del Velle.

Negira optužbe da promoviše pretilost, a susreće se i s negativnim komentarima zbog činjenice da uživa u nošenju šminke. Nada se da će Gucci, Louis Vuitton i Gap u budućnosti kreirati odjeću i za ljude poput njega.