Naslovnica Tech Internet Novo iz Facebooka: Statuse ćemo objavljivati glasom

Novo iz Facebooka: Statuse ćemo objavljivati glasom

209
PODIJELI

Najnovija karakteristika u popularnoj društvenoj mreži istražuje još jedan način na koji korisnici sa svima mogu podijeliti ono što misle.

oglasi

Facebook je počeo s testiranjem novih zvučnih objava statusa.

Karakteristika se počela pojavljivati kod brojnih korisnika u Indiji te je, sudeći prema svemu, ciljana na tržišta gdje se zbog brojnih pisanih jezika još ne može napraviti univerzalna tipkovnica.

Karakteristika se zove Dodaj zvučni zapis ili Add voice clip kojom možemo snimiti kratku izjavu te ju objaviti poput klasične objave.

“Uvijek dajemo sve od sebe kako bi ljudima pomogli da se povežu s prijateljima i rodbinom na Facebooku na način koji je njima autentičan. Zvučni isječci pružaju novi medij putem kojeg se možemo izražavati”, kažu iz Facebooka.

Još nije poznato kada će se ova nova karakteristika pojaviti kod nas, no prema svemu sudeći, ona je još u stadiju razvoja i tesitranja.

Ako se pokaže dovoljno popularnom, s radošću možemo utvrditi da ćemo na Facebooku konačno moći objavljivati navijačko urlikanje ili omiljenu pjesmu koja u baš ovom trenu trešti na radiju, piše Tportal.

Radiosarajevo.ba