Naslovnica Sport Nogomet Predstavnici UEFA-e na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”

Predstavnici UEFA-e na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”

186
PODIJELI

Predstavnici Evropske fudbalske federacije (UEFA) danas će obići Olimpijski stadion “Asim Ferhatović Hase” povodom najavljene kontrole o ispunjavanju kriterija koje propisuju FIFA i UEFA za održavanje međunarodnih utakmica.

oglasi

Bit će potpisan ugovor o pojačanju rasvjete na najvećem bh. stadionu FOTO: ARHIV Bit će potpisan ugovor o pojačanju rasvjete na najvećem bh. stadionu FOTO: ARHIV
Osim najavljene delegacije UEFA-e također će biti prisutni predstavnici Općine Centar, Javne ustanove “Centar za sport i rekreaciju” i Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine.

Predstavnici Općine će prezentirati konkretne korake na modernizaciji stadiona na Koševu, koje je poduzela ova lokalna zajednica u saradnji sa Ministarstvom kulture i sporta Kantona Sarajevo, za šta su zajedno izdvojili iznos od milion konvertibilnih maraka.

U okviru sastanka na stadionu na Koševu načelnik Općine Centar Nedžad Ajnadžić će potpisati ugovor sa odabranim izvođačem radova koji će biti zadužen za pojačanje rasvjete na reflektorima na Olimpijskom stadionu “Asim Ferhatović Hase”, što je jedan od uvjeta za odigravanje međunarodnih utakmica koje su propisale FIFA i UEFA, saopćeno je iz Općine Centar Sarajevo.

faktor.ba