Naslovnica Show Domaće zvijezde (VIDEO) Dubioza kolektiv i Udruženje Crvena sa ženama Kruščice proslavili Dan žena

(VIDEO) Dubioza kolektiv i Udruženje Crvena sa ženama Kruščice proslavili Dan žena

214
PODIJELI
klix.ba

Članovi benda Dubioza kolektiv s članicama Udruženja za kulturu i umjetnost Crvena jučer su posjetili hrabre žene Kruščice gdje su druženjem i pjesmom obilježili Međunarodni dan žena.

oglasi

Crvena nedavno je pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava za hrabre žene Kruščice koje trenutno vode bitku s pravnim sistemom Bosne i Hercegovine. Jedan od postupaka pokrenut je na Vrhovnom sudu Federacije BiH i tri na Kantonalnom sudu u Novom Travniku, a sve s ciljem poništenja nekoliko rješenja kojima je protiv volje većine stanovnika Krušćice isposlovana gradnja hidrocentrale na rijeci Krušćici.

S obzirom na to da ne postoji besplatna pravna pomoć u ovakvim slučajevima Crvena je pokrenula akciju prikupljanja novčanih sredstava gdje je od planiranih 1.000 dolara prikupljeno čak 2.122 dolara, a akcija donacije sredstava traje još 16 sati.

Danas su u kućici u kojoj su smještene hrabre žene Kruščice predstavnice Crvene organizovale proslavu Međunarodnog dana žena, herojki Kruščice, a čitav događaj svojim nastupom i podrškom uveličali su članovi benda Dubioza kolektiv.

klix.ba