Naslovnica Sport Ostali sportovi FOTO i VIDEO: Započeo 11. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

FOTO i VIDEO: Započeo 11. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci

477
PODIJELI

Prvi mart, Dan nezavisnosti BiH  i ove godine u Zenici obilježen je nizom manifestacija.

oglasi

Klub sjedeće odbojke “Bosna” je u povodu ovog praznika, ove subote organizovao 11. Međunarodni turnir u sjedećoj odbojci koji se održao u Gradskoj areni “Husejin Smajlović”.

Uz domaćina “Bosnu” učestvovale su reprezentacije Slovenije, Crne Gore i Hrvatske, kao i selekcije Leverkuzena iz Njemačke, Marsonija iz Slavonskog Broda, te bosanskohercegovačke ekipe Spid, Zavidovići i Bužim.

“Ovdje su i evropski i svjetski i olimpijski prvaci. Ovi momci ovdje imaju najveći broj medalja i osvojenih turnira. Doveli smo izuzetno jake ekipe u Zenicu. Izmiješali smo ekipe i napravili dobar miks za ovaj turnir”, kazao je Omer Pojskić, predsjednik UO KSO “Bosna”.

Turnir je započeo utakmicom između ekipa Bosne i Hercegovine i Slovenije. Važno je naglasiti da je ovaj klub ove godine dobio podršku i Gradske uprave i gradonačelnika Fuada Kasumovića.

“Radi se o događaju koji je od interesa za grad Zenicu i posebno za ovu populaciju ratnih vojnih invalida i civilnih invalida. Sama lista učesnika govori da je ovo jedan od najjačih turnira na ovim prostorima i obzirom na opredijeljenost gradske uprave i gradonačelnika Fuada Kasumovića da se u Gradskoj areni održavaju sve kvalitetnije sportske i kulturne manifestacije ovaj događaj se održava u Gradskoj areni i svi naredni turniri u svim sprotovima održavat će se ovdje”, rekao je Armin Mujkić, predsjednik Organizacionog odbora turnira i savjetnik gradonačelnika Zenice.

Svečanom otvorenju prisustvovali su i predstavnici paraolimpijskih komiteta iz susjednih zemalja, kao i najbolji bosanskohercegovački atletičar Amel Tuka koji je pozdravio učesnike i istakao da su oni veliki heroji, te motivacija svim sportistima.