Naslovnica Vijesti Centralna Humanitarna putujuća izložba “Pomozimo zajedno” stigla do Viteza

Humanitarna putujuća izložba “Pomozimo zajedno” stigla do Viteza

328
PODIJELI
drukciji.ba
oglasi

 

U Prostorijama Hrvatskog kulturnog društva “Napredak” sinoć je otvorena humanitarna putujuća izložba ”Pomozimo zajedno!” u organizaciji humanitarne udruge “fra Mladen Hrkać” iz Zagreba i predstavništva Udruge u Širokom Brijegu.

Cilj proputovanja izložbe, diljem Hrvatske i Bosne i Hercegovine, je upoznavanje lokalne zajednice sa Projektom izgradnje objekta Dom fra Mladen Hrkać u Zagrebu.
Nekoliko desetaka kipara i slikara darovalo je umjetnička djela udruzi „Fra Mladen Hrkać” čija je misija prikupljanje materijalnih sredstava kako bi se pružili besplatan smještaj, hrana, prijevoz i podrška svim teško oboljelim osobama i članovima njihovih obitelji koji ih prate na liječenje.

Izložba je planirana za proputovanje kroz Široki Brijeg, Grude, Livno, Tomislavgrad, Bugojno, Čapljinu, Stolac, Ljubuški, Čitluk, Vitez, Žepče, Sarajevo i Orašje te kroz 20 gradova u Republici Hrvatskoj.

Humanitarna udruga „fra Mladen Hrkać“ (HUMH) osnovana je 16. lipnja 2012. godine u Zagrebu kao dobrovoljna, humanitarna, nevladina i neprofitna organizacija, s ciljem pružanja informacijske, financijske i logističke pomoći osobama sa zdravstvenim poteškoćama koje žive izvan Hrvatske, a dolaze na liječenje u Zagreb, kao i njihovim obiteljima.

drukciji.ba