Naslovnica Biznis Kristalni bazar u tržnom centru Mercator Ložionička posjetite 18. i 19. maja

Kristalni bazar u tržnom centru Mercator Ložionička posjetite 18. i 19. maja

229
PODIJELI

Kristalni bazar je otvoren za posjete18. 05 i 19. 05. od 12 – 19.30 h u tržnom centru Mercator Ložionička.

oglasi

U sklopu Kristalnog bazara posjetioci će moći vidjeti i nabaviti različite vrste minerala, dragog, poludragog kamenja, fosila i ruda, kao i nakita na prirodnoj bazi. U sklopu ovog bazara, posjetitelji će dobiti neka osnovna znanja o kristaloterapiji i mineraloterapiji,geologiji i petrologiji, a imati će i priliku da im se pogleda u sklopu astrološkog proračuna koji mineral ili kristal im najbolje odgovara. Napraviće se i prigodan humanitarni program za pomoć djeci koja svaki dan prispjevaju kao izbjeglice u BiH. Uz ovu kolekciju predstaviće se i kolekcija minerala iz Zemaljskog Muzeja.

Sajam je organizovan od strane Bosanskohercegovačkog kulturnog udruženja “Val” i Mercatora, a Opština Vareši Zemaljski Muzej BiHsu potpora projekta. Arheološki park: Bosanska Piramida Sunca je saradnik u organizaciji i predstaviće artefakte iz tunela Ravne 2.

Ovaj Bazar se namjerava otvarati za javnost i narednih godina i njegova namjena je edukacija ljudi o tome kako priroda može pomoći sa zdravstvenim tegobama. U toku narednih godina, ovom bazaru će se pridružiti i homeopatija i fitoterapija, kao i ostale grane prirodne medicinekoje su naučno prihvatljive.