Naslovnica Show Muzika Obitelj obavijestila o detaljima pogreba DJ Aviciija

Obitelj obavijestila o detaljima pogreba DJ Aviciija

166
PODIJELI

Švedski DJ i glazbeni producent Avicii koji je prošlog mjeseca pronađen mrtav u Omanu u 28. godini, bit će pokopan u najužem krugu obitelji i prijatelja, rekao je u utorak njegov agent.

oglasi

Aviccii, pravim imenom Tim Bergling, bio je među najpopularnijima u elektronskoj dance glazbi. “Obitelj Bergling je potvrdila da će se pokop održati u nazočnosti najbliskijih osoba”, rekla je kratko u priopćenju njegova švedska menadžerica Ebba Lindqvist.

Uzrok smrti se ne otkriva, ali se iz priopćenja koje je prošlog mjeseca objavila njegova obitelj može zaključiti da si je oduzeo život, pošto je dugo tražio odgovore na pitanja o smislu života, sreći i “tako nije mogao više”.

Avicii poznat po svjetskim hitovima “Wake Me Up” i “Hey Brother”, objavio je 2016. da više neće nastupati iz zdravstvenih razloga, ali je nastavio skladati i u travnju je bio nominiran za Bilboardovu nagradu. Vijest o njegovoj smrti zgranula je njegove obožavatelje, napose u Europi gdje je godinama nastupao na festivalima i u plesnim klubovima prije nego se povukao.

vecernji.ba