Naslovnica Vijesti BiH Od sutra padavine u Bosni i Hercegovini

Od sutra padavine u Bosni i Hercegovini

185
PODIJELI
FOTO: TNT.ba

Federalni hidrometeorološki zavod objavio je vremensku prognozu za nekoliko narednih dana, a kako navode meteorolozi, već sutra nas očekuje promjena vremena u vidu kiše, pljuskova i grmljavine u cijeloj Bosni i Hercegovini.

oglasi

Slične vremenske prilike očekuju nas u petak i subotu: padavine uz temperature zraka do 25 stepeni Celzijusa.

četvrtak u Bosni i Hercegovini prijepodne se očekuje jače naoblačenje sa juga koje će usloviti kišu, pljuskove i grmljavinu u cijeloj zemlji. Jače padavine u drugoj polovini dana. Najmanje padavina se prognozira za sjeveroistok Bosne. Vjetar slab do umjerene jačine južnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25°C.

petak preovladavat će pretežno oblačno vrijeme sa kišom i pljuskovima. Od sredine dana prema večernjim satima se očekuje i grmljavina. Padavine se ne prognoziraju na jugu zemlje. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka između 7 i 13°C. Najviša dnevna temperatura zraka između 20 i 25°C.

subotu u Bosni i Hercegovini se prognozira pretežno oblačno vrijeme sa kišom, pljuskovima i grmljavinom. Vjetar slab istočnog i sjeveroistočnog smjera. Najniža jutarnja temperatura zraka uglavnom između 8 i 14°C. Najviša dnevna temperatura zraka većinom između 17 i 22°C, na jugu zemlje do 25°C, saopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda.

 

N1