Naslovnica Vijesti Crna hronika Spriječeno krijumčarenje 13 osoba afroazijskog porijekla

Spriječeno krijumčarenje 13 osoba afroazijskog porijekla

351
PODIJELI
oglasi

 

Pripadnici Granične policije BiH 17.5.2018. godine spriječili su krijumčarenje 13 osoba afroazijskog porijekla preko bh. granice.

Naime, operativnim radom službenici Jedinice granične policije Hum spriječili su krijumčarenje osam stranih državljana koji su izjavili da dolaze iz Sirije. Kontrolirani su u mjestu Tjentište, u Pasatu bh. nacionalnih oznaka, kojim je upravljao D.M. (1991.). Strani državljani nisu posjedovali identifikacione dokumente i predati su pripadnicima Službe za poslove sa strancima BiH.
U mjestu Vardište službenici JGP Višegrad spriječili su krijumčarenje pet osoba afroazijskog porijekla. Nalazile su se u Mercedesu kojim je upravljao N.H. (1972.). Četiri osobe bile su bez identifikacionih dokumenata i izjavile da dolaze iz Iraka i Pakistana, dok je peti državljanin Tunisa posjedovao dokumente. Pregledom Tunižanina nađeno je i sedam pasoša koji su oduzeti. Službenici JGP Višegrad nastavljaju raditi na ovom slučaju.
Prema naredbi tužioca Tužilaštva BiH, zbog postojanja osnova sumnje da su počinili krivično djelo „krijumčarenje ljudi“, protiv bh. državljana bit će dostavljen izvještaj ovoj instituciji. Vozila i drugi dokazni materijali su privremeno oduzeti.

Na MAS-u lišen slobode zbog teških krađa

Službenici JGP Aerodrom Sarajevo 17.5.2018. lišili su slobode A.B. (1985.) nakon što je graničnim provjerama utvrđeno da ga potražuje Općinski sud u Zenici zbog krivičnih djela „teška krađa“. Na Međunarodni aerodrom Sarajevo državljanin BiH stigao je letom iz Ljubljane. Predat je službenicima Odjeljenja sudske policije sudova u Kantonu Sarajevo.