Naslovnica Sport Ostali sportovi Fenomenalni Damir Džumhur stigao do treće ATP titule u karijeri

Fenomenalni Damir Džumhur stigao do treće ATP titule u karijeri

416
PODIJELI
oglasi

 

Džumhur je slavio sa 6:1, 1:6, 6:1 nakon sat i 26 minuta igre.

Damir je spektakularno otvorio meč, odlično je servirao, riternirao i udarao lopticu. Eksploatisao je Mannarinovo kretanje šetajući ga preciznim udarcma po paraleli i dijagonali i bez problema je dolazio u prilike da pravi brejkove. Džumhur je uspio tri puta oduzeti servis Mannarinu i osvojiti prvi set sa 6:1.

Početak drugog seta, ipak, nije prošao tako idealno, jer je Džumhur nakon velike borbe i dvije neiskorištene gem lopte izgubio svoj gem, a vrlo brzo je uslijedila i rasprava sa sucem oko jedne loptice za koju je Damir mislio da je završila u autu.

Mannarino je poveo sa 3:0, a onda do kraja seta iskoristio potpuni pad u igri našeg tenisera i dobio ga istim rezultatom kojim je izgubio prvi, 6:1.

Ipak, u trećem setu Džumhur je vratio stvari na svoje mjesto, uspio se smiriti i zaigrati opuštenije, te doći do brejka prednosti u četvrtom gemu koji je potvrdio za vodstvo od 4:1.

U nastavku seta Džumhur pravi još jedan brejk koji mu donosi servis za meč i prvu travnatu titulu u karijeri, što Džumhur koristi i stiže do ATP naslova u Antalyji.

oslobodjenje.ba