Naslovnica Vijesti Centralna Fojničanin će braniti boje BiH na prvenstvu u Italiji

Fojničanin će braniti boje BiH na prvenstvu u Italiji

197
PODIJELI

Ajdin Imamović, jedan od najboljih ribolovaca Udruženja građana sportskih ribolovaca (UGSR) „Fojnica“ iz Fojnice je od ove godine reprezentativac BiH u „fly fishingu“.

oglasi

Imaju iskustva

On će s još četvoricom reprezentativaca predstavljati Bosnu i Hercegovinu na Svjetskom prvenstvu u mušičarenju („fly fishingu“) koje će biti održano do 17. do 23. septembra u Trentinu u Italiji.

– U Trentinu ćemo dva dana trenirati i onda slijedi takmičenje. Tu će biti reprezentativci iz cijelog svijeta. Bit će teško, sve su to prvaci koji imaju iskustva, ali trudit ćemo se da što bolje predstavimo našu BiH – objašnjava Imamović.

Imamović je član UG sportskih ribolovaca „Fojnica“ tridesetak godina, a mušičarenjem se bavi 15 godina.

Brojne nagrade

– Idemo na sve rijeke u BiH na takmičenja, a bilo je i nagrada. Tako sam 2013. godine bio prvak Federacije BiH, a nekoliko nagrada sam osvojio i na općinskim takmičenjima u mušičarenju. Prva trojica na općinskom takmičenju u mušičarenju idu na Federalno takmičenje, gdje bude 50 do 60 takmičara, nakon čega pet najboljih tog Federalnog kupa ide u Premijer ligu koja broji 22 takmičara – kaže Imamović.

Sastav ekipe

U Premijer ligi pet najboljih čini reprezentaciju Bosne i Hercegovine u „fly fishingu“.

Iz Federacije smo Sabahudin Bristina iz Donjeg Vakufa i ja, a iz RS Vladimir Kukrika, Siniša Bovan i Dragan Džekić. Selektor je Igor Gromilić.

avaz.ba