Naslovnica Lifestyle Je li vam potreban odlazak kod plastičnog hirurga

Je li vam potreban odlazak kod plastičnog hirurga

146
PODIJELI

Žena nikako ne smij ići kod estetskoh hirurga kada je u nekom kriznom životnom periodu. Ta odluka treba biti donesena poslije ozbiljnog razmišljanja i poslije iskrenog razgovora sa estetskim hirurgom.

oglasi

Raskid, razvod, neki drugi gubitak, neočekivani događaji na poslu, priprema za neki novi posao ili značajan angažman – sve što ženu izbaci iz ravnoteže ne smije biti bude okidač za bilo kakvu estetsku intervenciju, saglasni su stručnjaci.

Takođe, preporuka je i da se i najmanje intervencije obavljaju kod stručnjaka, a ne u kozmetičkim salonima.

Ovo su najčešći zahvati koje žene traže.

Popunjavanje bora

Mogu se korigirati bore u predjelu čela, između očiju, oko usana i one koje idu od usana prema bradi. Za popunjavanje bora mogu se koristiti botoks, trajni fileri silitex, metacril, quamid ili polutrajni fileri među kojima su svi oblici hijaluronske kiseline, kolagen, masno tkivo.

Sređivanje očnih kapaka

Operacijom koja se naziva blefaroplastika odstranjuje se višak kože i masnog tkiva. Operacija se izvodi u lokalnoj anesteziju i traje od 45 minuta do jednog sata.

Liposukcija

Prije ovog zahvata pacijenti moraju biti u potpunosti klinički i laboratorijski ispitani.

Zahvat se izvodi se u svim oblicima anestezije, lokalnoj, spinalnoj ili opštoj, u zavisnosti od obima i regije koja se tretira. Uz pomoć sondi koje se ubacuju kroz minimalne rezove na određenim mjestima na tijelu vrši se isisavanje potkožnog masnog tkiva.

Korekcija usana

Za uvećanje i podebljavanje usana koriste se različiti prirodni materjali, kao što su masno tkivo, kolagen, hijaluronska kiselina ili sintetski materijali metacril, biopolimer, aquamid…

Poslije davanja lokalnog anestetika u usne se ubrizgava preparat u vidu injekcije. Nakon toga slijedi nežno modeliranje preparata do željenog oblika usana.

Prirodni materjali se resorbiraju pa se postupak mora ponavljati nakon šest do devet mjeseci. Prilikom upotrebe sintetskih materijala uvećanje traje nekoliko godina.

avaz.ba