Naslovnica Biznis Od danas u FBiH niže cijene goriva za pet do deset feninga

Od danas u FBiH niže cijene goriva za pet do deset feninga

376
PODIJELI

Ministar trgovine FBiH Zlatan Vujanović jučer je na konferenciji za medije, nakon sjednice Vlade FBiH, poručio da će cijene goriva u FBiH biti niže za pet do 10 feninga, a nove cijene se počinju primjenjivati od danas.

oglasi

“Nema tolerancije rasta cijena goriva. Trebala su tri dana da se obrade zahtjevi tako da će smanjenje cijena biti vidljivo već od sutra, i to pet do deset posto”, kazao je ministar.

Navedeno je da je do 13. 6. Ministarstvo zaprimilo oko 200 obrazaca na kojima je prijavljeno sniženje maloprodajnih derivata na benzinskim pumpama u FBiH u rasponu od pet do 10 feninga, poručio je Vujanović.

Istaknuto je i da na maloprodajnu cijenu značajno utječe i poslovna politika distributera naftnih derivata u pogledu visine veleprodajne i maloprodajne marže koja nije propisana jer je na snazi slobodno formiranje cijena.

Federalno ministarstvo, u skladu sa svojim nadležnostima, kontinuirano analizira maloprodajne cijene naftnih derivata u okviru koje preispituje i visine redovne i eventualne marže distributera.

Radiosarajevo.ba