Naslovnica Lifestyle Pet znakova da vas partner financijski vara

Pet znakova da vas partner financijski vara

181
PODIJELI

Ako ste u vezi, vjerojatno najviše strahujete od seksualne prijevare. Ipak, velike probleme u vezi može prouzročiti i financijska prijevara.

oglasi

Istraživanje je pokazalo da 31 posto partnera u vezi kriju svoje financije ili imaju neki račun ili karticu skrivenu od svojih partnera ili partnerica.

Rezultati istraživanja objavljeni su na portalu CreditCards.com

Kako prepoznati da vam partner krije nešto u vezi financija? Ovo je pet znakova za alarm…

1. Prmijećujete nove stvari

Različiti su uzroci zašto vaš partner ili partnerica krije svoje novce od vas. I financijske transakcije. Jedan od razloga može biti kupovanje novih stvari, odjeće ili gadgeta.

2. Brani se kada spomenete novac

Čak i ako prije nije bila “zabranjena tema”, razgovor o financijama kod vašeg partnera ili partnerice stvara nelagodu. Partner koji se odmah po spomenu novaca osjeća napadnutim, nešto krije.

3. Izvaci na mail

Usluga banaka da vam mjesečne izvatke šalje na e-mail ima mnogo prednosti: manje korištenje papira, jednostavnija pohrana izvješća, ali i veća doza privatnosti. Ako ste primijetili promjenu dostave izvatka za račune vašeg partnera ili partnerice, ali i poteškoće u razgovoru oko novaca, možda imate problem.

4. Obasipa vas darovima

Ako je vaš partner odjednom postao jako velikodušan i obasipa vas darovima, vrijeme je dobro otvorite oči. Možda je riječ samo o svjesnosti da je vrijeme da vam nadoknadi sve ono što vam nije pružao ili pružala ranije, ali ako znate s koliko je novaca raspolagao ili raspolagala prije, vrijeme je za ozbiljan razgovor.

5. Izbjegavanje plaćanje karticama

Jedino gotovina ne ostavlja nikakve pisane tragove. Račun od neke translakcije se lako može baciti, a time nestaju i dfokazi za potrošen novac. Ako sumnjate da vas partner ili partnerica “financijski vara” ovo bi mogao biti dobar dokaz za to.

vecernji.ba