Naslovnica Sport Košarka Telemach košarkaški kamp od 01.07-13.07 na Bjelašnici

Telemach košarkaški kamp od 01.07-13.07 na Bjelašnici

233
PODIJELI

Kompanija Telemach u saradnji sa košarkaškim klubom „KOŠ“ i ove godine organizuje jedinstveni ljetni „Telemach košarkaški kamp“ na Bjelašnici, koji će tokom sedam dana trajanja okupljati mlade košarkaške nade uzrasta od 8 do 18 godina, te im pružiti mogućnost nadogradnje vještine individualne tehnike, kao i same košarkaške taktike.

oglasi

Svrha ovog kampa, koji će se održavati u periodu od 1.07. – 07.07. i zavisno od broja prijavljene djece od 07.07. – 13.07. tekuće godine je, kako kažu organizatori, da se mladi usmjere ka sportu kao zdravoj životnoj navici, uživajući u boravku na planini i svježem zraku u društvu svojih vršnjaka. Polaznici Kampa će boraviti u hotelu „Bjelašnica“, a Telemach ove godine nagrađuje i jednu osobu besplatnim učešćem.

– Cilj nam je afirmisati mlade sportiste, omogućiti im nadogradnju sportskih vještina, kao i pokazati kako se individualnim radom i pojačanim aktivnostima može doći do zajedničkog cilja u izgradnji vrhunskih sportskih ličnosti.

Telemach košarkaški kamp ove godine nagrađuje i jednog polaznika besplatnim učešćem. Zainteresovani za učešće u nagradnoj igri nam mogu poslati odgovor na pitanje koje glasi – Zašto baš on/ona treba da osvoje ovu nagradu – na mail zastobasja@telemach.co.ba a mi ćemo neposredno pred početak kampa objaviti ime pobjednika – rekao je Kenan Đonko, CMO Telemach-a.

Izvršna direktorica Udruženja K.K.„KOŠ“ Šejla Bukva ističe da u organizaciji ovog jedinstvenog događaja sudjeluju i brojni bh. klubovi, kao što su ŽKK Konjic, ŽKK i KK Tešanj, ŽKK Željezničar Sarajevo, KK Kiseljak, ŽKK Igman Istočno Sarajevo i KK Modriča.

– Zadovoljstvo nam je što već drugu godinu zaredom organizujemo Telemach košarkaški kamp. Pozivamo svu djecu i mlade da se prijave, jer pored edukacije, zabava je ono po čemu će svakako pamtiti učešće u kampu. Po završetku radnog dijela dana, imamo mnogo zabavnog sadržaja, uz posebnu brigu o samoj sigurnosti učesnika. Zaštitno lice Kampa je naš sjajni Džanan Musa https://www.youtube.com/watch?v=TzUllXbyh20 od kojeg polaznici mogu naučiti mnogo toga. Napominjemo da se učesnici kampa još uvijek mogu prijaviti putem broja telefona 061 980 777 i 033 211 115 ili putem naše FB stranice-Telemach košarkaški kamp Bjelašnica, – kazala je Šejla Bukva, dodavši i to da se svaki dan na Facebook stranici predstavljaju učesnici kampa, organizatori, treneri, kao i sami polaznici.