Naslovnica Vijesti BiH U centru Zenice opljačkana prodavnica “Izbor trgovine”

U centru Zenice opljačkana prodavnica “Izbor trgovine”

1212
PODIJELI
FOTO: TNT.ba

Na području Kantona javni red i mir je narušen u pet slučajeva, kojom prilikom nije bilo povrijeđenih lica. U navedenim slučajevima intervenisali su policijski službenici i protiv počinilaca prekršaja preduzeli zakonom predviđene mjere i radnje.

oglasi

U toku noći 16/17.06.2018. godine, u ulici Mehmedalije Tarabara, izvršena je teška krađa u prodavnicu “Izbor trgovine”, kojom prilikom je od strane nepoznatog izvršioca otuđen određen iznos novca. Izvršen je uviđaj od stane službenika Odsjeka kriminalističke policije Policijske uprave I, te su poduzete mjere na rasvjetljavanju i dokumentovanju izvršene teške krađe.

Dana 16.06.2018. godine, u 23,30 sati, u ulici Crkvice kod broja 30, od strane lica Z.D. i Z.B., oba lica iz Zenice, izvršeno je krivično djelo teške krađe u pokušaju u kiosk vlasništvo pravnog lica “Duhanpromet” d.o.o. Sarajevo. Navedena lica su uočena od strane istražitelja Odsjeka kriminalističke policije, koji su na navedenom području poduzimali mjere pojačanog nadzora, te su lišena slobode i sprovedena u službene prostorije Policijske uprave I, gdje je nad istim zavedena kriminalistička obrada.

Dana 17.06.2018. godine, u 18,15 sati, u ugostiteljskom objektu u ulici Aleja Šehida, zbog narušavanja javnog reda i mira lišeno je slobode lice A.M. iz Zenice. Prilikom pregleda navedenog lica u prostorijama Policijske stanice Crkvice, policijski službenici su kod istog pronašli zeljastu materiju koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu. Sporna materija je oduzeta i bit će predmet potrebnih vještačenja a nad licem A.M. je zavedena kriminalistička obrada.

Na području Kantona dogodilo se sedamnaest saobraćajnih nezgoda, u kojim je osam lica zadobilo lakše tjelesne povrede, dok je na vozilima pričinjena materijalna šteta.

 

MUPZDK