Naslovnica Vijesti Centralna ( VIDEO ) TRAVNIK : Održana programska konvencija SDP

( VIDEO ) TRAVNIK : Održana programska konvencija SDP

513
PODIJELI

Socijaldemokratska partija BiH održala je javnu tribinu u Travniku, na kojoj je nastavljena izrada nacrta Izbornog programa partije.

oglasi

Kao što je to bio slučaj u nekoliko gradova u ostalim dijelovima Bosne i Hercegovine, i ovaj su put građani, simpatizeri i članovi SDP BiH svojim prijedlozima participirali u izradi Izbornog programa – Plan 10.

Prisutnim na tribini su se obratili predstavnici SDP-a iz lokalne i kantonalne organizacije SDP Srednjobosankog kantona, zastupnici SDP-a u federalnom Parlamentu, te predsjednik SDP BiH Nermin Nikšić.

Građanima, simpatizerima i članovima predstavljene su osnove deset politika koje čine nacrt Izbornog programa, koji bi, u skorije vrijeme trebao biti predstavljen bh. javnosti.

SDP BiH će zajedno sa ostalim zainteresiranim strankama i dalje insistirati na usvajanju ovog Zakona te su i dalje spremni razmotriti i prihvatiti sve amandmane kojim bi se predloženi Zakon popravio, ali nisu spremni trpjeti bilo čije zloupotrebe, blokade i trgovinu osnovnim pravom građana da biraju i budu birani na slobodnim izborima,kazao je predsjednik SDP-a u obračanju.