Naslovnica Vijesti Centralna Donji Vakuf: U četvrtak 19. jula predavanje prof. dr. Mirsada Hadžikadića

Donji Vakuf: U četvrtak 19. jula predavanje prof. dr. Mirsada Hadžikadića

526
PODIJELI

U Centru za kulturu, ovog četvrtka  19. jula 2018. godine a početkom u 15:00 sati održat će se predavanje prof. dr. Mirsada Hadžikadića.

oglasi

Predavanje prof. dr. Hadžikadića, kandidata za člana Predsjedništva Bosne i Hercegovine iz reda bošnjačkog naroda,održat će se na temu “Informacione tehnologije i budućnost Bosne i Hercegovine”.

Rođeni Banjalučanin, prof. dr. Mirsad Hadžikadić, paralelno s višedecenijskom uspješnom akademskom i profesionalnom karijerom, vrlo posvećeno je učestvovao u osnivanju i radu nekoliko organizacija i ustanova koje su u fokusu svog djelovanja imale promociju države Bosne i Hercegovine.

Nakon što je početkom godine najavio svoj politički angažman, a s ciljem bližeg upoznavanja s njegovim političkim i profesionalnim radom, prof. dr. Hadžikadić, 19. jula boravi u Donjem Vakufu, gdje će poslije zakazanog predavanja sudjelovati u diskusiji o potencijalima koje Bosna i Hercegovina ima i pravcima djelovanja u cilju razvoja i rasta privrede.

Prvi predsjednik Savjetodavnog vijeća za Bosnu i Hercegovinu u Vašingtonu i Bosanskohercegovačko-američke akademije nauka i umjetnosti, prof.dr. Mirsad Hadžikadić donedavno je bio izvršni direktor analitičkih programa na Univerzitetu Sjeverne Karoline u Šarloti u SAD. Dobitnik je nagrade za životno djelo udruženja informacionih tehnologija na nivou savezne države Sjeverne Karoline i grada Šarlote. U centar svog društvenog djelovanja uvijek stavlja nauku, razvoj i izvrsnost.

Više informacija dostupno je na www.mirsadhadzikadic.ba.