Naslovnica Show Muzika Latif Moćević: Pjesmu ‘’Tiho’’ poklanjam djeci bez roditeljskog staranja

Latif Moćević: Pjesmu ‘’Tiho’’ poklanjam djeci bez roditeljskog staranja

195
PODIJELI

Mladi bosanskohercegovački kantautor Latif Moćević nedavno je predstavio pjesmu ‘’Tiho’’ sa svog najnovijeg albuma ’’Melodija’’ koja u sebi krije snažnu poruku o značaju porodice za jedno dijete.

oglasi

Pjesma je dio kampanje organizacije ‘’Hope and Homes for Children’’ koja promovira odrastanje djece u porodici.

‘’Album ‘Melodija’ konceptualnog je karaktera i poručuje da je svakome od nas potrebna ‘melodija’ ljubavi koja miluje dušu, oslobađa, budi emocije i empatiju prema drugima. Ta melodija posebno je potrebna siromašnoj i napuštenoj dječici te svi moramo biti izuzetno angažirani i ujedinjeni u misiji da im osiguramo nadu i dom pun ljubavi”, kazao je Latif Moćević.

Osim Latifa, kampanji se pridružila i Arma Tanović-Branković kako bi zajedničkim snagama omogućili da 2000 djece u Bosni i Hercegovini rastu u porodicama.

‘’Divno je kada pjesmom možete dati svoj doprinos stvaranju porodičnog okruženja za svako dijete, jer ono predstavlja suštinu zdravog razvoja i pravilnog odrastanja. To je upravo učinio Latif i jako smo sretni jer je upravo on naš ambasador zajedno sa Armom. Pred nama je još mnogo posla, ali raduje nas i činjenica da se svijest bh. javnosti o hraniteljstvu i izgradnji Malih porodičnih domova polako budi i nadamo se da ćemo u narednom periodu uspjeti prikupiti sredstva za izgradnju malog porodičnog doma u Tuzli,’’ kazala je Anisija Radenković, direktorica organizacije ‘’Hope and Homes for Children’’ u Bosni i Hercegovini.

Pjesmu ‘’Tiho’’ poslušajte i pogledajte na linku: