Naslovnica Vijesti BiH Mostarski imam Haris ef. Pobrić ponovo na meti vandala

Mostarski imam Haris ef. Pobrić ponovo na meti vandala

318
PODIJELI
avaz.ba

Nepoznati počinioci su tokom jučerašnjeg dana u naselju Podhum opljačkali stan mostarskog imama Haris ef. Pobrića, i tom prilikom pričinili znatnu materijalnu štetu.

oglasi

Haris ef. je iz stana otišao jučer u 9 sati, a vratio se u 22.45. U stanu su ispreturane sve stvari.

Ukradeni su mu televizor, mobitel i dječija kolica. Još nije u mogućnosti utvrditi šta sve nedostaje. Slučaj je prijavio policiji i čeka da naprave uviđaj.

– Zgrožen sam, ne znam kako dalje živjeti u stanu jer je ovo već četvrti put da ga pljačkaju. Osjećam se kao zatvorenik, jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati – kaže nam Haris.

Ranije su mu pljačkaši u protekle tri godine otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji, koja nikad nije rasvijetlila slučaj.

– Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi je bar neko uputio izvinjenje što je to tako, čini mi se bilo bi mi lakše – kaže ef. Pobrić, koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj.
U Medžlisu IZ Mostar suzdržali su se od komentara, izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinioce.

 

avaz.ba