Naslovnica Vijesti BiH Mostarski imam Haris ef. Pobrić ponovo na meti vandala

Mostarski imam Haris ef. Pobrić ponovo na meti vandala

139
PODIJELI
avaz.ba
oglasi

Nepoznati počinioci su tokom jučerašnjeg dana u naselju Podhum opljačkali stan mostarskog imama Haris ef. Pobrića, i tom prilikom pričinili znatnu materijalnu štetu.

Haris ef. je iz stana otišao jučer u 9 sati, a vratio se u 22.45. U stanu su ispreturane sve stvari.

Ukradeni su mu televizor, mobitel i dječija kolica. Još nije u mogućnosti utvrditi šta sve nedostaje. Slučaj je prijavio policiji i čeka da naprave uviđaj.

– Zgrožen sam, ne znam kako dalje živjeti u stanu jer je ovo već četvrti put da ga pljačkaju. Osjećam se kao zatvorenik, jer moram stalno boraviti u stanu i čuvati stvari. To znači da nikad nigdje ne mogu prohodati – kaže nam Haris.

Ranije su mu pljačkaši u protekle tri godine otuđili dva laptopa i novac koji je držao u kući. Svaku provalu prijavio je policiji, koja nikad nije rasvijetlila slučaj.

– Ne mogu da vjerujem da ne mogu otkriti o kome se radi. Da mi je bar neko uputio izvinjenje što je to tako, čini mi se bilo bi mi lakše – kaže ef. Pobrić, koji je cijelu noć proveo ispred džamije čuvajući svoj stan, svoju imovinu i čekajući da policija izvrši uviđaj.
U Medžlisu IZ Mostar suzdržali su se od komentara, izražavajući uvjerenje da će konačno policija otkriti motive i počinioce.

 

avaz.ba