Naslovnica Vijesti Crna hronika Splitska policija uhapsila mladića sa skoro 50 kilograma marihuane

Splitska policija uhapsila mladića sa skoro 50 kilograma marihuane

57
PODIJELI
oglasi

Pripadnici Službe kriminaliteta droga splitske policije u petak su uhapsili 28-godišnjeg mladića sa 47 plastičnih paketa u kojima je bilo zapakirano gotovo 50 kilograma marihuane, saopćili su u subotu ujutro iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

Kako su rekli u policiji, tokom kriminalističkog istraživanja pronašli su i oduzeli i 2,7 grama hašiša te digitalnu vagu.
U toku je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom koji će biti, uz krivičnu prijavu, predan pritvorskom inspektoru.

– Radi se o kontinuiranom nizu zapljena i dobrih rezultata Službe za kriminalitet droga. Miču drogu s ulica, te su fokusirani na krivična djela zbog pretprodaje droge. I ova zapljena je nastavak dobrog i kontinuiranog rada suzbijanja zloupotreba droga koja je i ovaj put rezultirala da smo pronašli skoro 50 kilograma droge. Pojačan nam je i rad te službe s obzirom na održavanje Ultra Europe festivala – kazala je portparol Policijske uprave Antonela Lolić.

Ista je Služba sredinom juna zaplijenila dotad najveću količinu droge, 423 kilograma marihuane, vrijedne milion eura, koja je bila skrivena u kamionu među lubenicama. Drogu je prevozio 56-godišnji Crnogorac, a policija ga je uhapsila u Vinjanima Donjim, nedaleko od Imotskog.

Fena