Naslovnica Vijesti Crna hronika Splitska policija uhapsila mladića sa skoro 50 kilograma marihuane

Splitska policija uhapsila mladića sa skoro 50 kilograma marihuane

133
PODIJELI

Pripadnici Službe kriminaliteta droga splitske policije u petak su uhapsili 28-godišnjeg mladića sa 47 plastičnih paketa u kojima je bilo zapakirano gotovo 50 kilograma marihuane, saopćili su u subotu ujutro iz Policijske uprave splitsko-dalmatinske.

oglasi

Kako su rekli u policiji, tokom kriminalističkog istraživanja pronašli su i oduzeli i 2,7 grama hašiša te digitalnu vagu.
U toku je kriminalističko istraživanje nad 28-godišnjakom koji će biti, uz krivičnu prijavu, predan pritvorskom inspektoru.

– Radi se o kontinuiranom nizu zapljena i dobrih rezultata Službe za kriminalitet droga. Miču drogu s ulica, te su fokusirani na krivična djela zbog pretprodaje droge. I ova zapljena je nastavak dobrog i kontinuiranog rada suzbijanja zloupotreba droga koja je i ovaj put rezultirala da smo pronašli skoro 50 kilograma droge. Pojačan nam je i rad te službe s obzirom na održavanje Ultra Europe festivala – kazala je portparol Policijske uprave Antonela Lolić.

Ista je Služba sredinom juna zaplijenila dotad najveću količinu droge, 423 kilograma marihuane, vrijedne milion eura, koja je bila skrivena u kamionu među lubenicama. Drogu je prevozio 56-godišnji Crnogorac, a policija ga je uhapsila u Vinjanima Donjim, nedaleko od Imotskog.

Fena