Naslovnica Vijesti Centralna U četvrtak 94. sjednica Vlade SBK

U četvrtak 94. sjednica Vlade SBK

321
PODIJELI

Zakazana je 94. sjednica Vlade SBK.

oglasi

Sjednica je zakazana za četvrtak, 12. 07. 2018. godine sa početkom u 9,00 sati.

Na Dnevnom redu Sjednice nalazi se 21 tačka, među kojima je Nacrt zakona o turističkim zajednicama, Prijedlog odluke o proglašenju šuma posebne namjene sa izraženom vodozaštitnom funkcijom u zonama sanitarne zaštite izvorišta Kruščica, Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za općinu Dobretiće, Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za izmirenje obveza prema izvršnim sudskim odlukama (9.400,00), kao i Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava za izmirenje obveza prema izvršnim sudskim odlukama (900,00).

Na Dnevnom redu akazane Sjednice nalazi se i Prijedlog odluke o raspodjeli sredstava za visoko školstvo za VI. Mjesec akademske 2017./2018. godine, Plan novčanih tokova za II. i III. kvartal 2018. godine, Izvješće o praćenju provođenja preporuka Odjela za internu reviziju za II. kvartal 2018. godine, Prijedlog odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za nabavu klima uređaja za potrebe Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva, kao i Prijedlog odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za izvođenje radova na rekonstrukciji krova na zgradi područne škole ”Odžak”, Bugojno.

Zakazana 94. sjednica Vlade SBK donosi i Prijedlog odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za nabavu i ugradnju stolarije u Osnovnoj školi ”Han Bila”, Travnik, Prijedlog odluke o izboru najpovoljnijeg ponuditelja za izgradnju nadstrešnice i saniranje ulaza u zgradi OŠ ”Kaonik”, Busovača, Prijedlog odluke o izdvajanju sredstava poduzeću IGDD ”Visokogradnja” Donji Vakuf, Informacija o pokušaju prodaje dijela imovine ŠGD/ŠPD ”Šume Središnje Bosne/Srednjobosanske šume”, d. o. o., Donji Vakuf, te Suglasnost za zaključivanje ugovora o djelu za potrebe MSŠ ”Novi Travnik”, Novi Travnik.

Pred Ministrima će se naći i Suglasnost za pokretanje postupka za izradu Master plana razvoja turizma (III. faza), Suglasnost za pokretanje postupka za nabavu IT opreme za potrebe Ministarstva gospodarstva, Suglasnost za pokretanje postupka za izradu strategije prometa Kantona Središnja Bosna, Suglasnost za sklapanje ugovora o djelu za potrebe Ministarstva poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva i Imenovanje Koordinacijskoga tijela za prevenciju, zaštitu i borbu protiv nasilja u obitelji za područje SBK.