Naslovnica Lifestyle Kuhinja Tope se u ustima: Prhki keksi s orasima i lješnicima

Tope se u ustima: Prhki keksi s orasima i lješnicima

439
PODIJELI

Puslice su savršeno prhki, neodoljivo pahuljasti slatki zalogaji koji se jednostavno i brzo prave. Kada probate jednu, ne možete stati..

oglasi

Sastojci:

3-4 bjelanaca

90 g oraha

90 g lješnika

200 g šećera

prstohvat soli

1 štapić vanilije

Priprema:

  1. U multipraktiku usitniti orahe i lješnike.
  2. Bjelanca s prstohvatom soli umutite u snijeg, a zatim nastavljajući s miksanjem postepeno dodati šećer.
  3. U smjesu bjelanaca i šećera dodati sjemenke vanilije, nastaviti miksati, a zatim postepeno dodati smjesu oraha i lješnika.
  4. Kada ste dobili kompaktnu smjesu stavite je u vrećicu za ukrašavanje i pažljivo istiskujući na pleh obložen masnim papirom oblikovati puslice. Razmak između svake neka bude 2 centimetra.
  5. Kekse sušiti dva sata u pećnici prehodno zagrijanoj na 100 stepeni. Kekse ohladiti i čuvati do pet dana. Ako im posve spriječite dotok zraka trajat će još duže.