Naslovnica Sport Ostali sportovi Početak priprema Ragbi kluba Čelik

Početak priprema Ragbi kluba Čelik

129
PODIJELI

Ragbi klub Čelik nakon kratke  zimske pauze počinje sa pripremama za predstojeću ragbi sezonu kako na domaćem tako i na regionalnom nivou.

Trener seniorske ekipe najtrofejnijeg  ragbi kluba iz Bosne i Hercegovine Ermin Mušinović u novu sezonu ulazi sa prilčno podmlađenim sastavom i uz pomoć nekolicine iskusnih igrača, Seniorski tim u budućem periodu natjecati će se u nekoilko veoma interesantnih natjecanja od kojih je svakako najinteresantnije Regional Rugby Championship (RRC) – Regionalna ragbi liga u kojoj učestvuju ekipe: Ljubljane (SLO), Dalmacija (HR), Zagrebački Ragbi Savez (HR), Nada (HR) i Čelik (BiH).
Ljubitelji ragbija u Zenici u sklopu ovog takmičenja imati će priliku da vide susrete velikih rivala 13.04.2019 RgK Čelik – RgK Ljubljana, 18.05.2019. RgK Čelik – Nada, dok će u I kolu ekipa Čelika gostovati kod ekipe RgK Dalmacija a 27.04.2019.  biti će u gostovanju Zagrebačkog ragbi Saveza.
Prvi dio priprema ekipa ragbi kluba Čelik će obaviti u Zenici.
U sklopu domaćeg prvenstva seniorska ekipa će nastupiti u takmičenjima koje organizira Ragbi Savez Bosne i Hercegovine u ragbiju 15 i ragbiju 7's.
Trener Mušinović optimističan je u nastojanjima i ambicijama dobrog plasmana kako u Regionalnom prvenstvu tako i domaćem. Trud, rad i zalaganje naših igrača sigurno neće izostati a što će rezultirati nadamo se dobrim rezultatima.
Također pripreme su ključne kako za proljetni tako i za jesenji dio sezone kada će biti i nova takmičenja o kojima ćemo govoriti naknadno.
Publika u Gradu Zenici može se nadati dobrom i kvalitetnom ragbiju punom sportskih uzbuđenja, te se nadamo da će podržati naše igrače u nastojanjima osvajanja titula u pomenutim takmičenjima.