Hifa Petrol obradovala 300 djece banjalučkih humanitarnih udruženja

Najbržerastuća bh. naftna kompanija Hifa Petrol, nastavlja sa kontinuiranom podrškom ugroženim i osjetljivim skupinama našeg društva. Ovog puta, fokus je bio na humanitarnim udruženjima u Banjoj Luci

Tim povodom, uručene su višekratne ulaznice za korištenje gradskog Olimpijskog bazena u Banjoj Luci udruženjima: “Nova generacija”, “Djeca svjetlosti”, “Dajte nam šansu – Zvjezdice”, “Partner”, kao i domu za djecu bez roditeljskog staranja “ Rada Vranješević”.  Ovo su udruženja čiji su rad i aktivnosti usmjereni ka pravilnom razvoju i rehabilitaciji djece sa posebnim potrebama i smetnjama u razvoju, kao i djeci sa autizmom, te djeci bez roditeljskog staranja.

“Drago nam je da smo u mogućnosti pružiti podršku udruženjima čiji je rad usmjeren na podršku ugroženim i osjetljivim skupinama društva. Mislili smo na potrebe djece kojima je plivanje neophodna aktivnost za rehabilitaciju, ali i razvoj, naročito mlađem i srednjem uzrastu. Vjerujemo da će donirane ulaznice dobro doći članovima udruženja i olakšati im pristup neophodnim rekreativnim i sportskim aktivnostima” – izjavio je Muhamed Vrabac, direktor Hifa Petrola.

hifa petrol obradovala 300 djece banjalučkih humanitarnih udruženja
hifa petrol obradovala 300 djece banjalučkih humanitarnih udruženja


Poznatno je da Hifa Petrol ima vodeću ulogu u naftnom sektoru u Bosni i Hercegovini, ali je ova uspješna bh. kompanija poznata i po izuzetnoj podršci ugroženim kategorijama, sponzoriranju velikog broja bh. sportista, te visokoj stopi društvene odgovornosti, kao i odazivu na brojne humanitarne akcije.

hifa petrol obradovala 300 djece banjalučkih humanitarnih udruženja
hifa petrol obradovala 300 djece banjalučkih humanitarnih udruženja

Da su posebno osjetljivi prema najmlađima, dokaz je i velika donacija sredstava za izgradnju objekta za djecu sa posebnim potrebama u Tešnju, donacije izgradnje dječijih igrališta, donacije udruženjima za djecu oboljelu od karcinoma i mnoge druge.

“Uvijek smo spremni na podršku za poboljšanje i dobrobit naše zajednice, naročito kada je u pitanju razvoj i zdravlje naših najmlađih, jer djeca su ipak naša najveća radost”, poručili su iz Hifa Petrola.

Kroz ovaj projekat Hifa Petrol je pružila podršku i JP “Aquana” Banja Luka koje se trenutno nalazi u teškoj finansijskoj situaciji. Osim donacije udruženjima, Hifa Petrol ulaznicama za bazen daruje i svoje kupce u Banjoj Luci. Svi kupci koji na svojoj Premium kartici prikupe 50 litara natočenog HPLUS Euro 6 premium goriva, na poklon dobijaju višekratnu ulaznicu za bazen. Više informacija o aktivaciji na web stranici Hifa Petrola: https://bit.ly/2ZdzKKL

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU