Akcije policije u SBK / Pronađena droga na Vlašiću, u Kiseljaku…

Tokom proteklog vikenda na području Srednjobosanskog kantona prijavljeno je 13 krivičnih djela.

Policijski službenici PU Kiseljak i PU Travnik tokom proteklog vikenda uspješno su realizovali više akcija u borbi protiv krivičnih djela iz oblasti zloupotrebe opojnih droga.

Naime, dana 10.12.2021.godine oko 19,00 sati u mjestu Lug, općina Kiseljak, policijski službenici tima za borbu protiv zloubotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe A.A. rođen 2002.godine iz Fojnice. Tom prilikom pronađena je određena količina zeljaste materije  za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

Istog dana, oko 21,00 sati u ulici ZAVNOBIH-a, općina Fojnica, policijski službenici  tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak izvršili su kontrolu i pregled osobe D.B. rođen 1999.godine iz Fojnice. Prilikom pregleda kod istog je pronađena određena količina materija za koje se sumnja da su opojne droge speed i cannabis.

Uspješna akcija realizovana je i dana 11.12.2021.godine oko 00,10 sati u mjestu Babanovac – Vlašić, općina Travnik, gdje su policijski službenici tima za borbu protiv zloubotrebe opojnih droga PU Travnik izvršili kontrolu i pregled osobe H.Đ. rođen 1990.godine iz Zenice. Tom prilikom isti je dobrovoljno predao više zamotuljaka sa sadržajem bijele praškaste materije za koju se sumnja da je opojna droga speed.

Istog dana, oko 22,00 sati u ulici Novo naselje, općina Fojnica, policijski službenici tima za borbu protiv zloupotrebe opojnih droga PU Kiseljak, izvršili su kontrolu i pregled osobe T.T. rođen 1997.godine iz Fojnice. Tom prilikom kod istog je pronađena određena količina zeljaste materije za koju se sumnja da je opojna droga cannabis.

U saradnji sa nadležnim Kantonalnim tužilaštvom, pronađene materije su oduzete, a protiv osumnjičenih se poduzimaju zakonom propisane mjere i radnje.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU