Aktivni požari u Mostaru i Stocu, a helikopter gasi požar u Jablanici

Još uvijek su aktivni požari na području Mostara i Stoca te u Jablanici gdje je od 13.00 sati angažiran i helikopter Helikopterskog servisa RS-a, priopćili su iz Federalne uprave civilne zaštite.

Na području Mostara aktivni su i danas požari na lokalitetima Čabulja i Đubrani, a dio požara se širi prema pravcu Drežnice. Nema ugroženog stanovništva i stambenih objekata. 

Također, aktivan je i dalje požar na lokalitetu Malog polja – Kvanj, a od 12.15 sati izbio je novi požar pored puta za Rašku Goru na dvije lokacije.

Požari na lokaciji Komadinovo Vrelo/Donja Jablanica i Plasa i dalje su aktivni. Gori borova šuma, a na požarištu je angažirano oko 50 vatrogasaca. 

Oko 13.00 sati na požarištu je počeo djelovati i helikopter Helikopterskog servisa RS-a.

Prema informaciji šefa OC CZ Stolac Milenka Vujinovića, i dalje su aktivni požari na području Stupišta i Derana, kao i na lokalitetu Dolovi, u općini Stolac. Gori trava,visoko i nisko raslinje na nepristupačnom terenu. Požar za sada ne prijeti stanovništvu i stambenim i drugim objektima, a na terenu su pripadnici DVD Stolac i lokalno stanovništvo.

Također, oko 12:30 sati izbilo je niz požara pored željezničke pruge od Donjeg sela, Cerića do Čelebića, u općini Konjic.

Na području ostalih općina u HNŽ-u trenutno nema aktivnih požara, navodi se u priopćenju.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU