Aleksandar Mastilović za TVSA: Projekat koji stvara povoljnije poslovno okruženje

Projekat ”Inovacije i digitalizacija malih i srednjih preduzeća u Bosni i Hercegovini” koji finansira Evropska unija putem projekta EU4DigitalSME, ima za cilj stvoriti povoljno okruženje za mala i srednja poduzeća kako bi uspješno implementirala digitalizaciju i inovacije.

Kroz pristup inovativnim tehnologijama, vještinama i uslugama, projekat podržava stvaranje povoljnog poslovnog okruženja za transformaciju malih i srednjih poduzeća u konkurentnim sektorima.

Ovakav pristup će napredovati učinak poduzeća, posebno MSP-a, start-up kompanija i kompanija srednje kapitalizacije, kako bi postali konkurentniji kroz korištenje digitalne tehnologije u svojim procesima i uslugama.

Oblast unapređenja kapaciteta MSP-a za implementaciju inovacija i digitalnih rješenja će biti prioritetna. Informisanjem kroz kampanje, sektorskim dijalozima i obukama, poduzećima će se povećati svijest o prilikama koje nudi digitalizacija.

Aktivnosti predviđene ovim projektom uključuju informativne kampanje na konferencijama, događaje za podizanje svijesti o inovacijama, radionice/webinare o specifičnim temama, praktične obuke prilagođene malim i srednjim poduzećima, promociju projektnih aktivnosti i izradu studija uz učešće poduzeća iz različitih industrija.

Više detalja u videu:

Izvor: ( www.tvsa.ba / TNTPortal.ba )

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU