-1.2 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Ambasador Islamske Republike Iran u BiH posjetio Gradsku upravu Zenice

  ()

  Njegova ekselencija Gholamreza Alimohammad Ghelichkhan, ambasador Islamske Republike Iran u Bosni i Hercegovini posjetio je danas Gradsku upravu Zenice gdje se sastao s gradonačelnikom Fuadom Kasumovićem.

  Gradonačelnik Kasumović je ponovio da je Islamska Republika Iran prijatelj Bosne i Hercegovine, što je i pokazala u najtežim trenucima za našu zemlju.

  Ambasador Ghelichkhan je istakao da je cilj posjete jačanje privredne i ekonomske saradnje i realizacija zajedničkih projekata.

  Dodao je da su politički odnosi između BiH i Islamske Republike Iran na zadovoljavajućem nivou, međutim ekonomska saradnja nije dobra.

  Ambasador Ghelichkhan je naglasio da je prioritet u radu Ambasade u BiH jačanje ekonomske saradnje između dvije zemlje.

  Ambasador se posebno interesovao za slobodne privredne zone u Zenici.

  Gradonačelnik Fuad Kasumović je informisao ambasadora Ghelichkhana o kapacitetima kojima raspolaže Grad Zenica u pogledu mogućnosti za nova ulaganja.

  Pozdravio je interes iranskih kompanija za ulaganje u našem gradu i izrazio apsolutnu spremnost Gradske uprave Zenica da u okviru svojih nadležnosti i mogućnosti podrži realizaciju ulaganja.

  Zenica je evropski grad, naša vrata otvorena su za saradnju kako partnerima sa zapada, tako i onim sa istoka. Naš cilj je uvijek isti. Interesi i dobrobit naših građana su prioritet mene kao Gradonačelnika, ali i Gradske uprave“, poručio je na kraju susreta gradonačelnik Zenice Fuad Kasumović.

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO