Ambasador Makoto i čelnici OKBiH o predstojećim OI ‘Tokyo 2020’

Predsjednik Olimpijskog komiteta Bosne i Hercegovine (OKBiH) Marijan Kvesić i potpredsjednici Milanko Mučibabić i Izet Rađo primili su u nastupnu posjetu ambasadora Japana u BiH Ita Makota i Tanaka Kiyotaka, šefa Ekonomskog odjela u toj ambasadi.

Makoto je, pored želje da upozna čelnike OKBiH, iskoristio posjetu da razgovara i o predstojećim Olimpijskim igrama (OI) „Tokyo 2020“, kao i o prošlosedmičnom paljenju Olimpijske baklje u Fukushimi.

Predsjednik OKBiH Marijan Kvesić se zahvalio na posjeti, te je naglasio da je u ovim veoma delikatnim uslovima za rad i sport uopšte, veliko zadovoljstvo ugostiti ambasadora zemlje koja će za nekoliko mjeseci organizovati najveću smotru sporta – Olimpijske igre, te da će to biti još jedna pobjeda sporta i ideje olimpizma.

– Naši najbolji sportisti se marljivo pripremaju za ovo planetarno takmičenje, a mi u OKBiH činimo sve u vremenu pandemije da im obezbjedimo neophodne uslove za nastup i sportski uspjeh. Posebnu zahvalnost upućujemo Organizacionom komitetu OI „Tokyo 2020“ kao i Međunarodnom olimpijskom komitetu koji čine sve napore da ovo budu vrhunski organizovane igre. Naši prijatelji iz Japanske ambasade su na dispoziciji BH Timu te im se zahvaljujemo ovom prilikom – istakao je Kvesić.

Na OI „Tokyo 2020“, Bosnu i Hercegovinu će predstavljati Amel Tuka, Larisa Cerić, Mesud Pezer i Lana Pudar, a očekuje se kvalifikacija još nekoliko BH sportista do kraja kvalifikacionih rokova, saopćeno je iz OKBiH.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU