Ambasador Satller uručio Općoj bolnici vrijednu donaciju

Šef Delegacije Evropske unije u BiH Johann Sattler uručio je danas Općoj bolnici ‘Prim. dr. Abdulah Nakaš’ dva respiratora vrijednosti  79 000 KM, čiju je nabavku finansirala Evropska unija u okviru pomoći Bosni i Hercegovini u borbi protiv pandemije Covid-19.

Donirani respitatori su proizvedeni u Njemačkoj, marke Drager, a nabavka te moderne opreme je urađena posredstvom Razvojnog programa Ujedinjenih naroda (UNDP) BiH.

Ambasadoru Sattleru i EU za donaciju je, uime pacijenata i uposlenika, zahvalio direktor Opće bolnice prof. dr. Ismet Gavrankapetanović.

– Respiratore ćemo instalirani u Covid odjel ove zdravstvene ustanove. Dobro će doći da nastavimo pružati kvalitetnu zdravstvenu uslugu našim pacijentima, kojih je danas na bolničkom liječenju oko 200 –  kazao je prof. Gavrankapetanović.

Još jednom je pozvao građane da budu strpljivi i poštuju preporučene zaštitne mjere.

Kako se navodi u saopćenju za javnost Opće bolnice, osim prof. Gavrankapetanovića današnjoj primopredaji prisustvovale su i anesteziologinje prim.dr. Marina Juroš Zovko, prim.dr. Elma Vukotić i dr. Ranka Erić.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU