-2.1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  Američki vojnik o susretu sa NLO: “Ono što sam vidio, proganjaće me cijelog života”

  ()

  Bivši američki vojnik odlučio je da progovori o onome što se dogodilo u pustinji Novog Meksika 1971. godine. Ispričao je kako je zajedno sa još 500 svojih saboraca vidio NLO u blizini Roswella, mjesta na kojem je 24 godine ranije zabilježen najpoznatiji slučaj NLO-a u svijetu.

  Neimenovani vojnik kaže kako će ga ono što je vidio u tih pet sati proganjati do kraja života. On je 1971. godine bio stacioniran u Fort Blissu u Texasu kada su ih poslalli na vojne manevre u pustinju Novog Meksika, zapadno od svjetski poznatog NLO fenomena, gradića Roswella.

  Tokom noćne straže svjedok je, zajedno sa ostalim vojnicima, vidio dva leteća objekta.

  – Prvi smo uočili kako se približava sa sjevera i tada se zaustavio. Drugi objekat nam je dolazio sa zapada. U narednih pet sati leteći objekti su lutali po nebu iznad pustinje – objasnio je vojnik.

  Kazao je kako su objekti bili okruglog oblika, ali nije mogao da odredi njihovu veličinu, jer je i visina na kojoj su se kretali bila relativno nejasna.

  Sljedećeg dana kada su se zajedno svi našli na ručku, kako objašnjava, svi su pričali u NLO-u, ali ne zna zašto niko do sada nije izašao u javnost sa infromacijama.

  Roswell je u centar pažnje dospio 1947. godine kada je u blizini ovog mjesta pao nepoznati objekat, a onda su se pojavile priče da je u pitanju NLO.

  Američke vlasti nisu bile dobro koordinirane u izvještavanju javnosti o tom događaju, što je još više “potpalilo” priču o vanzemaljcima u pustinji Novog Meksika. U konačnom izvještaju stoji kako se srušio američki balon.

  Izvor: telegraf.rs

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO