U povodu Dana mladih u Novom Travniku rušenje ‘zida barijera’

Načelnik Općine Novi Travnik Stjepan Dujo u povodu obilježavanja Dana mladih primio je u srijedu predstavnike neformalne grupe mladih Novi Travnik, Ajlu Kahrić i Arnesa Mehanovića.

Dan mladih, koji se obilježava 12. kolovoza, prigoda je da se promovira omladinski aktivizam, podrže ideje mladih te održe edukativne radionice. O svemu tome, predstavnici mladih razgovarali su s načelnikom koji im je dao punu potporu na realizaciji  predočenih ideja budući je i sam nekada bio inicijator osnivanja udruga mladih kao i organizator brojnih kulturno – sportskih manifestacija od interesa mladih.

Načelnik općine je posebno podržao aktivnost rušenja “zida sazdanog od mržnje, predrasuda, nasilja, diskriminacije, manipulacije i drugih negativnosti koje su prisutne u našem društvu”.

Zid koji će biti pripravljen od kartonskih kutija bit će postavljen na Trgu ispred zgrade Općine, a rušenje je zakazano za 12. kolovoza u 12,08 sati.

Rušenju zida pridružit će se načelnik i zaposlenici Općine, a pozvani su i svi zainteresirani građani Novog Travnika.

Nakon rušenja zida u prostorijama Omladinskog centra Novi Travnik održat će se predavanja i radionice gdje će mladi uz potporu predavača i moderatora imati mogućnost putem različitih oblika učenja promovirati izgradnju povjerenja među različitim skupinama mladih, razvijati empatiju, takmičarski duh ali i fair-play kao način odnosa s drugima.

Narednih dana na lokalitetu Rostova, uz financijsku potporu Općine Novi Travnik i  brojnih gospodarstvenika, bit će održan „Kamp mladih Novi Travnik 2021″, koji za cilj ima povezivanje i izgradnju povjerenja među mladima, priopćeno je iz općine Novi Travnik.

Fena

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU