Apel vozačima da budu posebno oprezni u blizini škola

Uslovi za vožnju na putevima u BiH  jutros su povoljni. Tokom dana frekvencija vozila je pojačana, posebno u gradskim zonama

Apel vozačima da budu posebno oprezni u blizini škola, a  đacima apel da poštuju saobraćajnu signalizaciju semafora i pješačkih prelaza.

Zbog izvođenja radova na dionici magistralnog puta Modriča-Bosanski Šamac, saobraćaj je obustavljen i preusmjeren preko Gradačca.

Na autoputu A-1 zbog radova na dionici Sarajevo sjever-Podlugovi, saobraća se dvosmjerno, suprotnom trakom od zone radova.

Zbog brojnih odrona i opasnosti od klizišta na magistralnom putu Brod na Drini-GP Hum/Šćepan Polje putnička vozila saobraćaju otežano, dok je za teretna vozila obustavljen saobraćaj.

Na putu Tuzla-Kalesija (zbog radova u tunelu Čaklovići), saobraćaj se obustavlja od 22 do 6 sati i preusmjerava na alternativni pravac preko Dubrava. Tokom dana, putnička vozila iz smjera Tuzle saobraćaju kroz tunel, a iz smjera Kalesije obilaznicom oko tunela. Teretna vozila se i tokom dana usmjeravaju na put preko Dubrava.

Usporeno, zbog radova, saobraća se na putnim pravcima Srebrenik-Orašje i Stolac-Hutovo.

Na graničnim prelazima zadržavanja su kratkotrajna, saopćava BIHAMK.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU