blank

Auto Parts Zenica: Savjeti za filtere auto klima

Pročitajte

Možda niste znali ali psi više vole vlasnike nego hranu

Prema najnovijem istraživanju psi su veoma požrtvovani i žele da pomognu svojim vlasnicima kada su ovi u...

Volkswagen Golf R Plus stiže sa više od 400 KS?

Volkswagen radi na još snažnijem Golfu R koji će nositi oznaku “R Plus” i trebao bi raspolagati...

Karačić: Mogli smo završiti sezonu

Trener Nogometnog kluba Široki Brijeg Toni Karačić smatra kako odluka Nogometnog saveza BiH o prekidnu sezone nije...

Auto Parts Zenica u okviru svoje ljetne kampanje, donosi za čitatelje tntportala korisne informacije posvećene ljetnim uslovima vožnje. Ovoga puta tema su filteri auto klima.

Pošto su svi filteri na automobilu vrlo jeftini zamjenski dijelovi, na njihovoj zamjeni ne bi trebalo štedjeti. Ponekad filteri direktno utiču na kvalitetan rad motora automobila, a ponekad i na njihovu ispravnost. Svaki automobil ima tri osnovna filtera, a to su: filter vazduha, uljni filter i filter klime.

Neispravan filter za ulje može dovesti do potpunog prekida rada motora. Slično je i sa filterom goriva, jer njegova ispravnost takođe direktno utiče na kvalitetan rad motora. Sa druge strane, filter klime automobila direktno utiče na zdravlje ljudi.

Filter kabine, filter polena i filter klime su različiti nazivi za prečistač vazduha ventilacije kabine. Napravljen je od vlaknastog materijala i služi za prečišćavanje čestica prašine, polena, buđi i bakterija iz vazduha, a u slučaju da se koristi filter sa dodatkom aktivnog uglja, može da ukloni i neprijatne mirise.

Iako ga često zovu i filter klime, posjeduju ga i vozila koja nemaju klimu. Filter kabine je uobičajen u novijim vozilima. Upotrebljava se već 20-ak godina ali je moguće da se ne nalazi u vozilima starije generacije.

Začepljen i zaprljan filter klime može značajno ograničiti protok svježeg vazduha u vozilo. Osim toga može omogućiti alergenima da se nađu u ventilacionom sistemu odnosno u samoj kabini. Prateći simtomi su i neprijatan miris prilikom rada ventilacije ili klime. Redovnom zamjenom filtera štitite zdravlje, vas i vaše porodice, smanjujete rizik od alergijskih i astmatičnih oboljenja, kao i probleme sa disajnim organima uopšte.

Iz Auto Parts-a preporučuju da se filter klime zamjeni najmanje jednom godišnje. Neprijatan miris iz ventilacije prilikom rada ventilatora ili klime, takođe je znak da je neophodna zamjena filtera. U slučaju da ventilacija ne može da odmagli stakla po hladnom i kišnom vremenu, pozdan je znak da filter kabine ne funkcioniše pravilno.

U poslovnicama AutoParts-a u toku je ljetna promotivna akcija, pa kupovinom filtera klime na poklon dobijate 1 litar Win Oil tečnosti za vjetrobransko staklo, a korisnici Red Spot kartice povoljnosti ostvaruju, dodatni popust na kupovinu filtera klime iz našeg asortimana.

Učlanite se u Auto Parts program lojalnosti, te uz RED SPOT karticu ostvarite pogodnosti pri kupovini preko 10 000 sezonskih artikala, uz dodatne poklone u našoj ljetnoj kampanji!

Ukoliko imate bilo kakvih pitanja, tražite savjet ili vam je potrebna brza asistencija, pozovite besplatan info broj 0800 51 053.

„Kupujte iz prve ruke“ u vama najbližoj prodavnici auto dijelova Auto Parts.

blank

blank
Više s weba

Najnovije

Možda niste znali ali psi više vole vlasnike nego hranu

Prema najnovijem istraživanju psi su veoma požrtvovani i žele da pomognu svojim vlasnicima kada su ovi u...

Volkswagen Golf R Plus stiže sa više od 400 KS?

Volkswagen radi na još snažnijem Golfu R koji će nositi oznaku “R Plus” i trebao bi raspolagati sa više od 400 KS.

Karačić: Mogli smo završiti sezonu

Trener Nogometnog kluba Široki Brijeg Toni Karačić smatra kako odluka Nogometnog saveza BiH o prekidnu sezone nije bila dobra.

Grupa Heaven potpisala eksluzivni ugovor sa Croatia Records i predstavila novu pjesmu (VIDEO)

Grupa Heaven je već dugi niz godina aktivna na BH muzičkoj sceni. Grupu čine: Vedran Tomičić - gitara...

Mobilni i spavanje – Nije najbolja kombinacija

Prema najnovijem istraživanjima gledanje u ekran mobilnog prije spavanja može izazvati depresiju, piše Daily Mail. Prema kineskim istraživačima plavo...

Možda vas zanima i ovo

blank