Petak, 23 travnja, 2021

Baković – ‘Sarajevogas’ štiti interese građana Kantona Sarajevo

Federalni ministar energije, rudarstva i industrije Nermin Džindić razgovarao je danas s predstavnicima Energoinvesta i Sarajevogasa o situaciji koja se tiče opskrbe gasa u Bosni i Hercegovini, s akcentom na Federaciju BiH i Kanton Sarajevo.

V.d direktor Sarajevogasa Edis Baković nakon sastanka istaknuo je da se ova kompanija brine o krajnjim potrošačima prirodnog gasa u Kantonu Sarajevo.

– Naš prioritet je da krajnjem korisniku pružimo najbolju uslugu i zbog toga danonoćno moramo pratiti stanje u gasnom sistemu u kojem svako variranje pritiska prirodnog gasa može dovesti do velikih zahvata naših servisnih službi na terenu. Zbog toga smo uložili sve napore kako bi očuvali gasni sistem te osigurali redovnu isporuku prirodnog gasa našim krajnjim korisnicima, građankama i građanima Kantona Sarajevo – istakao je Baković.

Na sastanku je dogovoreno, a i dobijena su uvjeravanja, da će snabdijevanje gasom u FBiH, time i građana u Kantonu Sarajevo, biti uredno i nastavljeno bez ikakvih problema, saopćeno je iz Sarajevogasa.

- Oglašavanje -

Za sva pitanja koja se tiču uvoza i transporta gasa do mjernih stanica zadužene su druge kompanije, o čemu je Vlada FBiH donijela određene zaključke.

– Naš primarni zadatak i posao je da zaštitimo krajnje korisnike Sarajevogasa, naše potrošače i zbog toga će Sarajevogas poduzeti sve da pruži odgovarajuću uslugu svim svojim korisnicima – naglasio je Baković.

0 0 Glas
Article Rating
Pretplatite se
Obavijesti o
guest
0 Comments
Ugrađene povratne informacije
Pogledajte sve komentare

Preuzimanje sadržaja

Preuzimanje sadržaja je dozvoljeno samo uz dodavanje link na tntportal.ba unutar preuzetog članka. Hvala.

- Oglašavanje -

IZDVAJAMO

0
Zanima nas vaše mišljenje, molim vas, komentirajte.x
()
x