Banjalučanka pokrenula prvu društvenu mrežu za pomoć životinjama “WagWag”!

Anđela Španović: Zahvaljući finansijskoj podršci Mozzarta, stiže SOS opcija za hitnu pomoć ljubimcima

Banjalučanka Anđela Španović sa prijateljima je nedavno pokrenula aplikaciju “WagWag” -prvu društvenu mreže za kućne ljubimce. Na tu ideju su došli jer su godinama zbrinjavali napuštene životinje, pa su smatrali da će ova aplikacija mnogima olakšati tu plemenitu misiju. Međutim, kada su je razradili, shvatili su da im je za njen završetak potrebno mnogo novca, pa su se oslonili na pomoć sponzora. Prva im je podršku pružila kompanija Mozzart, zahvaljući kojoj će do kraja godine napraviti SOS dio aplikacije za hitnu pomoć životinjama.

banjalučanka pokrenula prvu društvenu mrežu za pomoć životinjama “wagwag”!

Prvo ćemo, zahvaljujući sponzorstvu kompanije Mozzart, uraditi SOS opciju za pomoć napuštenim životinjama. Na osnovu brojnih društveno odgovornih akcija Mozzarta o kojima smo čitali, zaključili smo da zaista prepoznaju potrebe zajednice. Njihov gest nam mnogo znači i nadamo se da će se drugi donatori ugledati na njih i pomoći nam da prikupimo ostatak novca za završetak aplikacije– kaže Anđela Španović, predsjednica Udruženja “WagWag”, Banjaluka.

U SOS dijelu “WagWag” aplikacije korisnici će moći da saznaju kako da pomognu životinji koju pronađu na ulici, te da dobiju informacije, u zavisnosti od stanja te životinje, da li da je odnesu nekom od ponuđenih veterinara, volontera ili udruženja u okruženju. Ukoliko se odluče da ugroženu životinju odnesu kući, aplikacija će im ponuditi brojne savjete o pravilnom zbrinjavanju. SOS dio će imati i opcije za pomoć izgubljenim životinjama i za traženje ljubimaca uz pomoć zajednice.

banjalučanka pokrenula prvu društvenu mrežu za pomoć životinjama “wagwag”!

Ova ideja mladih i plemenitih kreativaca, osim životinjama, dobrobit će donijeti i njihovim vlasnicima, predstavnicima uzgajivačnica, ljudima koji žele da udome ili kupe ljubimca, veterinarima, pet šopovima.

Poseban akcenat će staviti na sigurno udomljavanje životinja iz azila. Do sada je Anđela sa svojim prijateljima sa ulice sklonila na desetine životinja koje su u međuvremenu udomljene u BiH, Italiji, Švajcarskoj, Austriji i brojnim drugim zemljama. Sada će “WagWag” mreža njoj i ostalim ljubiteljima životinja znatno olakšati ovu misiju, a moći će i da vide u kakvim uslovima danas žive ljubimci koje su spasili jer će imati sve informacije na jednom mjestu.

Uvijek smo tu da podržimo mlade i kreativne ljude koji svojim inovativnim idejama mijenjaju svijet. Drago nam je što smo prvi sponzor aplikacije koja će svim ljubiteljima životinja širom svijeta olakšati brigu o njima– kaže rukovodilac Direkcije korporativnih polova Mozzarta, Selma Salkanović.

Svi ljubitelji životinja, koji na bilo koji način žele da pomognu ovim mladim entuzijastima u misiji lakšeg zbrinjavanja ljubimaca širom svijeta, mogu da se jave Udruženju “WagWag” u Banjaluci.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU