-2.1 C
Sarajevo
Utorak, 30 studenoga, 2021
Još

  BBI banka i Općina Konjic: Za privredu Općine Konjic 11 miliona KM

  ()

  Načelnik Općine Konjic Osman Ćatić i član Uprave BBI banke Nedžad Gušić danas su potpisali ugovor o saradnji s ciljem pomoći privrednim subjektima kroz subvencioniranje troška finansiranja povoljnih finansijskih linija. Potpisivanju ugovora prisustvovao je Jasmin Badžak, predsjednik Udruženja poslodavaca i samostalnih privrednika općine Konjic.

  – Općina Konjic je u budžetu za 2021.g. u okviru aktivne politike zapošljavanja obezbijeda sredstva na ime podrške privrednim subjektima sa području općine Konjic, kroz subvencioniranje profitne marže  na kratkoročne i dugoročne kredite. Cilj je održavanje postojećeg nivoa privrednih aktivnosti, novih investicija za proširenje proizvodnje, povećanja zaposlenosti i pokretanja novih biznisa. Radi se o projektu koji će biti realizovan  u saradnji sa  BBI bankom, koja je odabrana u postupku provedenog javnog poziva Općine Konjic. Privrednicima će na raspolaganju više od 10 miliona KM  povoljnih sredstava za poslovanje, po stopi od nula posto za kratkoročna i jedan posto za dugoročna finansiranja, kako bi na taj način mogli  sačuvati i ojačati likvidnost u ovim izazovnim vremenima – kazao je  ovom prilikom načelnik Osman Ćatić.

  bbi banka i općina konjic: za privredu općine konjic 11 miliona km
  BBI banka i Općina Konjic: Za privredu Općine Konjic 11 miliona KM

  – Čast nam je da učestvujemo u ovom značajnom iskoraku za privrednike općine Konjic, jer Konjic ima jako dobar ambijent i povoljnu klimu za investiranje, kao i načelnika Ćatića koji potpuno razumije potrebe privrede i građana Konjica – kazao je Nedžad Gušić, član Uprave BBI banke, naglašavajući kako je riječ o finansiranju po izuzetno  povoljnim uslovima, gdje će BBI banka locirati svoj kapital prema privrednicima, a Općina Konjic gotovo u cjelosti subvencionirati trošak.

  Jasmin Badžak, predsjednik Udruženje poslodavaca i samostalnih privrednika Konjic ovom je prilikom izrazio zadovoljstvo i zahvalnost za podršku koju Općina Konjic pruža konjičkoj privredi, navodeći kako će privrednici zahvaljujući ovakvim aktivnostima hrabrije ulaziti u investicije, kojima će zadržati posao i obezbjediti nova radna mjesta za Konjičane i Bosance i Hercegovce.

  U narednom periodu biće raspisan javni poziv kojim će biti definisani uslovi za  podršku privrednim subjektima na ovaj način.

  bbi banka i općina konjic: za privredu općine konjic 11 miliona km
  BBI banka i Općina Konjic: Za privredu Općine Konjic 11 miliona KM

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  NAJNOVIJE VIJESTI
  Možda vas zanima I OVO