Još

  Besplatan ulaz u kina u Sarajevu 28. decembra

  Sarajevo grada filma UNESCO-a kao poklon publici organizuje Noć kina, koja će omogućiti publici besplatan ulaz u kina u Sarajevu u utorak, 28. decembra od 17 sati do ponoći.

  U vrijeme novogodišnjih praznika, Noć kina će na jednu noć otvoriti vrata sarajevskih kina i omogućiti građanima Sarajeva i turistima besplatno uživanje u filmovima u kinima: Cineplexx, CineStar, u multimedijalnom centru Ilidža – kinu Igman, u kinu Meeting Point, kinu Novi Grad i Free kinu Valter.

  Svako od kina pripremilo je poseban program za Noć kina, za sve generacije.

  - Oglašavanje -

  CineStar Sarajevo od 17 sati do ponoći besplatno prikazuje u nekoliko termina sljedeće filmove: “Južni vjetar: Ubrzanje”, “Matrix Uskrsnuća”, “Nebesa”, “Deset u pola”, “Spencer”, “Priča sa zapadne strane”, “Ništa od Božića ove godine”, “Medo sa sjevera 3 – Kraljevska avantura”, “Jahač zmaja”, “Encanto: Naš čarobni svijet”, “Dina”, “Vječnici”, “Kralj Richard” i “Kolonija”.
  Ulaznice je moguće dobiti samo na blagajni kina CineStar Sarajevo u Bingo City Centru od ponedjeljka, 27. decembra. Program sa tačnim satnicama će biti objavljen na web stranici kina istog dana. Rezervacije nisu moguće, a ulaznice se dobivaju po sistemu – ko prvi do isteka kapaciteta. Moguće je preuzeti 3 ulaznice po osobi.

  Cineplexx Sarajevo za Noć kina u nekoliko dvorana i u nekoliko termina od 17 sati do ponoći besplatno prikazuje sljedeće filmove: “Spider-man: Put bez povratka”, “Jahač zmaja”, “Istjerivači duhova: Naslijeđe”, “Resident Evil Početak: Raccoon City”, “Medo sa sjevera 3: Kraljevska avantura”, “Ništa od Božića ove godine”, “Tabija”, “Koncentriši se, baba”, “Tjelohranitelj mafijaševe žene”, “Spencer”, “Deset u pola”, “Toma” i “Otet”. Ulaznice se mogu preuzeti od petka, 24. decembra isključivo na blagajni kina i nisu moguće rezervacije. Po osobi je moguće preuzeti 4 ulaznice. Radno vrijeme blagajne je radnim danom od 14.30 sati te vikendom od 10.30 sati.

  Kino Meeting Point na Noć kina prikazuje dva filma: u 17.30 sati film “Tabija” Igora Drljače i u 20.30 sati “Deset u pola” Danisa Tanovića. Ulaznice se mogu preuzeti u Meeting Pointu sat vremena prije početka projekcije.

  Free kino Valter na Noć kina u 17 sati prikazuje film Bahrudina Bate Čengića “Uloga moje porodice u svjetskoj revoluciji”, a u 19 sati program kratkih filmova Shorts on Repeat: “Home, sweet home / Dome, slatki dome” (Mirko Kosmar, 1983., 22 min.), “Ambalaža” (Velimir Stojanović, 1972., 9 min.), “Prvi korak” (Miloš Babić, 1987., 14 min.) i “Šarm birokratije” (Vefik Hadžismajlović, 1987., 13 min.).

  U multimedijalnom centru Ilidža – kinu Igman bit će održane dvije projekcije: u 18 sati “Deset u pola” Danisa Tanovića, a u 20 sati “Koncentriši se, baba” Pjera Žalice. Ulaznice se preuzimaju sat vremena prije početka projekcije.
  U kinu Novi Grad u dva termina – u 18 sati i u 20.30 sati, bit će prikazana komedija Danisa Tanovića “Deset u pola”.

  Ulaznice se preuzimaju sat vremena prije početka projekcije.

  Detaljnije informacije o filmovima su na web stranicama kina i društvenim mrežama.

  Noć kina održava se u skladu sa epidemiološkim mjerama – kapaciteti kina su limitirani.

  Noć kina održat će se po prvi put u Sarajevu simbolično na dan kada su braća Lumiere održala prvu kino projekciju na svijetu, 28. decembra 1895. godine u Parizu. Nadamo se da će ovaj događaj postati tradicija i u Sarajevu, koji je zvanično proglašen gradom filma UNESCO-a 2019. godine.

  Kao ponosni član globalne Mreže kreativnih gradova UNESCO-a, Grad Sarajevo kroz kreativnu oblast filma nastoji ponuditi bogate i raznovrsne kulturne i filmske sadržaje dostupne svim građanima i posjetiocima Sarajeva, podržavajući održavanje događaja Noć kina.

  Zajedno slavimo filmsku umjetnosti: budite dio Noći kina i besplatno uživajte u filmovima 28. decembra od 17 sati do ponoći!

  Koliko je koristan ovaj tekst?

  Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

  Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

  Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

  Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

  Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

  DRUGI UPRAVO ČITAJU
  spot_img
  TRENUTNO POPULARNO