Bitcoin premašio nevjerovatnu vrijednost od 28.000 dolara – TNTPortal

Bitcoin neprestano bilježi trend rasta i ne pokazuje znakove zaustavljanja, a posljednji podaci pokazuju da je premašio nevjerovatnu vrijednost od čak 28.000 dolara.

Digitalna valuta je vrijedila više od 20.000 dolara prije samo 11 dana, a sada je bliža nego ikad prije cifri od 30.000 dolara.

Izuzetan rast bitcoina rezultat je investiranja u ovu i druge kriptovalute tokom pandemije koronavirusa, a očekivanja su da će se ovaj trend nastaviti i u 2021. godini. Činjenica da američki dolar ozbiljno slabi čini bitcoin izuzetno atraktivnom valutom.

Trenutna tržišna kapitalizacija bitcoina iznosi oko 500 milijardi dolara. Podsjetimo da istraživači kriptovaluta smatraju da bi tržišna kapitalizacija bitcoina mogla dostići bilion dolara tokom 2021. godine ukoliko investitori ozbiljno shvate ovaj novac.

Prema riječima Anthonyja Scaramuccija, osnivača Skybridge Capitala, pred bitcoinom su njegovi najbolji dani, ali uvijek mora postojati oprez zbog novih nestabilnosti, s obzirom na historiju ove kriptovalute čija vrijednost je u jednom periodu konstantno padala.

 

TNTPortal

Izvorni članak

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU