REKLAMA - NASTAVITE ČITATI ISPOD OGLASA

EU4Business projekt Evropske unije objavit će danas poziv za dostavljanje prijedloga projekata za podršku razvoju turizma u Bosni i Hercegovini.

Fond za turizam vrijedan 1,5 miliona eura bit će dostupan putem bespovratnih sredstava za partnerstva koja će se baviti razvojem turističkih proizvoda, pristupom međunarodnim tržištima i upotrebom informaciono-komunikacijskih alata. Krajnji korisnici bit će mikro, mala i srednja preduzeća, preduzetnici i turistički operateri, s naglaskom na žene i mlade.

Dva prioriteta za finansiranje su kulturni turizam u vezi s UNESCO zaštićenom materijalnom i nematerijalnom baštinom u BiH, te turizam na otvorenom (outdoor), duž Via Dinarica zelene linije u BiH.

Projekt Evropske unije EU4Business jača kapacitet BiH za ekonomski rast i zapošljavanje razvojem konkurentnosti i inovacija u odabranim sektorima. Za tu svrhu namijenjeno je ukupno 10 miliona eura bespovratnih sredstava. Projekat je vrijedan 16,1 miliona eura, a zajednički ga finansiraju Evropska unija (15 miliona eura) i SR Njemačka (1,1 milion eura). Projekt provode  GIZ, ILO i UNDP, od aprila 2018. godine do marta 2022. godine.

Poziv će biti predstavljen danas na pres-konferenciji, a medijima će se obratiti Nicolas Bizel, v.d. šefa Odjela operacija pri Delegaciji EU u BiH i Nils Wetzel, projektni menadžer EU4Business projekta, GIZ.

(FENA) E.F.


1
Komentari

avatar
1 Teme komentara
0 Odgovori na temu
0 Followers
 
Najnoviji komentari
Najpopularniji komentari
0 Autori komentara
Autori nedavnih komentara
  Prati komentare na ovaj članak  
Najnovije Najstarije Najpopularnije
Obavijest o
trackback

… [Trackback]

[…] Info to that Topic: tntportal.ba/biznis/fena-novost-danas-javni-poziv-za-podrsku-turizmu-vrijednost-projekta-15-miliona-eura/ […]