Bosfor Stil iz Živinica počeo proizvodnju vanjskih žaluzina

Razvoj zasnivaju na savremenoj tehnologiji i visokom kvalitetu proizvoda

Preduzeće Bosfor Stil iz Živinica sa radom je počelo 2015. godine, i važi za jednu od kompanija koje su za kratko vrijeme pronašle svoje mjesto na bh. tržištu i postale jedan od lidera u proizvodnji širokog asortimana proizvoda iz svoje oblasti.

  • Proizvodi koje možete pronaći u našem asortimanu su sve vrste sjenila, tj. zaštite domova i poslovnih prostora od sunca i insekata, kao npr. zebra zavjese, alu roletne, komarnici, tende, raf store, venecijaneri, trakaste zavjese, harmonika vrata, garažna rolo vrata, sve vrste rolo zavjesa i mnogobrojni drugi proizvodi iz ove oblasti – kaže u razgovoru za eKapiju direktor prodaje u Bosfor Stilu, Anis Adembegović.

On dodaje da proizvode plasiraju najvećim djelom na domaće tržište, dok jedan dio plasiraju u zemlje Evrope i okruženja, kao što su: Hrvatska, Srbija, Slovenija, Njemačka, Austrija, Švajcarska, Švedska i dr.

Imaju tri poslovnice koje su smještene u Sarajevu, Živinicama i Mostaru, a iako njihovo širenje nije trenutno u planu, to ne znači da ih neće biti u budućnosti.

Ono što su nedavno proširili u ovoj mladoj i uspješnoj kompaniji jeste proizvodni pogon.

Naime, početkom marta 2021. izgradili su i pustili u pogon novu halu u kojoj se odvija proizvodnja pojedinih njihovih proizvoda, kao i jednog novog proizvoda (raf stora – vanjskih žaluzina) koji se odnedavno nalazi u ponudi ove firme.

  • S obzirom da je kako ova, tako i predhodna godina, praćena globalnom pandemijom i padom poslovanja u cijelom svijetu, mogu reći da smo zadovoljni ovogodišnjim rezultatima poslovanja. Kako i svake godine trudili smo se maksimalno da ispunimo sve zahtjeve i očekivanja naših kupaca, a da pri tome održimo vrhunski kvalitet proizvoda koji se veže za ime Bosfor Stil – kaže nam Adembegović.

On ističe da njihov tim čine mladi ljudi, koji su značajno poslovno iskustvo stekli radeći na brojim projektima kako širom Bosne i Hercegovine, tako i u Evropi.

  • Trenutno zapošljavamo više od 80 radnika. Posjedujemo preko 5.500 m2 moderno opremljenog proizvodnog i skladišnog prostora i zavidne prozvodne kapacitete za sve proizvode iz našeg asortimana.

Po želji kupaca

Adembegović pojašnjava da je savremena tehnologija sastavni dio njihove svakodnevnice i da im je imperativ da firma prati najnovije trendove na tržištu.

  • S tim u vezi, konstantno ulažemo u unaprjeđenje proizvodnje postojećih proizvoda, kako kupovinom najmodernijih CNC mašina, tako i u usavršavanjem naših radnika.

Svi proizvodi se rade po želji i dimenzijama kupaca, a kao najtraženiji proizvod, Adembegović izdvaja zebra zavjese.

  • Na pitanje gdje bi volio da vidim Bosfor Stil u narednih 5 godina, najbolje će odgovoriti naša vizija koja glasi: “Koristeći znanje i iskustvo svojih uposlenika, te konstantnim ulaganjem u tehnologiju i kvalitetu postanemo lideri u oblasti svoje djelatnosti, kako na domaćem tako i na inostranom tržištu” – poručuje Adembegović.
spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU