Busovača: Održan humanirani turnir u povodu obilježavanja mjeseca ružičaste vrpce

U povodu obilježavanja mjeseca ružičaste vrpce, mjeseca borbe protiv raka dojke, Zajednica žena HDZ BIH “KKK” Busovača organizirala je humanitarni turnir u ženskoj odbojci.

Turnir se održao u subotu, 30. oktobra 2021.g odine, u dvorani Srednje škole “Busovača” a sudjelovalo je šest ekipa: OE ”Novi Travnik”, OE “Fojnica”, OE”Kiseljak”, OK ”Alfa” Kiseljak, OE ”Busovača1” i OE “Busovača 2”.

Sva prikupljena sredstva od kotizacija i dobrovoljnih priloga donirana su  Udruzi  oboljelih i liječenih od karcinoma dojke “Zraka Sunca” Kiseljak.

Uz riječi dobrodošlice, predsjednica OO ZŽ HDZ BIH „KKK“ Busovača Ankica Komšić, poželjela je puno sreće svim sudionicima današnjeg turnira, te zahvalila svim pokroviteljima na potpori.

Predsjednica Zajednice žena HDZ BIH ŽSB i zastupnica u Saboru Suzana Krišto prilikom otvaranja turnira proučila je:

“Drago mi je vidjeti sve vas i mlađe i malo manje mlade žene, jer umrežavanje i druženje žena na našim prostorima ima ogroman  potencijal. 

Tijekom cijele godine pokazujemo da smo na svim poljima društveno odgovorna  organizacija žena, ali smo i ovaj mjesec listopad, mjesec ružičaste vrpce, obilježile nizom aktivnosti na prostoru cijele županije s ciljem podizanja svijesti o važnosti preventivnog pregleda. Za frizera i kozmetičara se uvijek nađe vremena, za neke totalno nebitne stvari nađemo i vremena i novca, a zdravlje, tjelesnu aktivnost i preglede vrlo često zanemarujemo i stavljamo na posljednje mjesto.

Stoga čestitam organizatoricama, svim članicama koje su pomogle da do najsitnijeg detalja organiziramo ovo jedno lijepo, sportsko druženje s humanitarnim karakterom ovdje u našoj  Busovači s ciljem podizanja svijesti da više brinemo o sebi i svome zdravlju.

Drage naše prijateljice iz Novog Travnika, Fojnice, Kiseljaka,  želim da se ovdje ugodno osjećate, steknete nova i učvrstite već  postojeća prijateljstava i sa sobom ponesete najljepša iskustava.

Želim da ovaj turnir provedete u pravom  prijateljskom ozračju i proglašavam ovaj turnir otvorenim”, kazala je predsjednica Krišto.

Tijekom cijelog dana sudionice turnira su provele u opuštenom i zabavnom druženju kojem se pridružila i predsjednica Udruge “Zraka Sunca” Kiseljak gđa. Nada Bešlić. Također, na ulazu su se mogle kupiti i scrunchies “Cibela”, a sva sredstva su donirana za humanitarnu akciju. 

Na koncu turnira uručene su prigodne diplome sudionicima i zahvalnice pokroviteljima. Prvo mjesto je odnijela ekipa iz “Kiseljaka”, drugo OK “Alfa” Kiseljak, a treće OE “Fojnica. 

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU