Carska salata

Carska salata
carska salata


Carska salata je odlična kisela poslastica za zimu i hladne dane

Pogledajte odličan recept za izradu carske salate za zimu.

Sastojci

Povrće:

– 4 kg paprika
– 3 kg šargarepa
– 3 kg karfiol

Začini:

– Po ukusu peršun
– Po ukusu bijeli luk

Zaliv:

– 1/2 l ulja
– 1 l sirce
– 300 gr soli
– 300 gr sećera
– 1 ( 10 gr ) salicil

Priprema

Povrće isjeckati i staviti u jednu veliku šerpu, dodati sjecakni peršun i bijeli luk (bolje je kasnije to dodati) i zaliv.

Ostaviti pokriveno 1 dan, povremeno promiješati rukom za to vrijeme i puniti tegle tako što ćete zahvatati povrće sa sokom i kad bude nepuna tegla, pritisnuti da povrće pusti i svoj sok ( ja imam malu kutlaču i njom punim i pritiskam ) i kad napunite teglu i tečnost pokrije povrće, stavite plastične rešetkice da pritisnu povrće na dole i zatvorite tegle.

Ja sam beli luk i peršun stavila kad sam je redala, između redova povrća jer se oboji tečnost ako se peršun stavi odmah. Koristila sam alkoholno sirće.

Izvor: coolinarika.com


..

Objavi oglas za posao
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU