5.5 C
Sarajevo
Srijeda, 7 prosinca, 2022

Da li ste u opasnosti od tužbe ako ste gledali piratsku verziju filma Toma?

Danas je u Beogradu uhapšena jedna osoba za koju se smatra da je glavna osumnjičena za dijeljenje pitratskog linka filma “Toma” na društvenim mrežama prethodnih dana.

Advokat Dušan Stojković, koji se bavi autorskim pravim odgovorio je na pitanje da li su svi oni koji su u prethodna dva dana dijelili link ka piratskoj verziji filma, ali i oni koji su na taj način film samo pogledali, zgriješili u očima zakona?

“Mislim da su svi oni koji su gledali taj film znali da film gledaju bez ovlaštenja nosioca prava, besplatno, i da krše autorska prava. To važi i za ljude koji su to šerovali na društvenim mrežama. Oni su namjerno izvršili povredu autorskih prava” – rekao je advokat Stojković za Blic.

“Naravno, teško je povjerovati da bi se tužilaštvo uopšte upuštalo u procesuiranje svih osoba koje su gledale piratsku verziju filma, što se ne bi moglo reći za sve one koje su masovno i organizovano dijelili link ogromnom broju osoba na društvenim mrežama.” rekao je advokat.

  Salma Hayek pridružila se Owenu Wilsonu na snimanju u Splitu

Producenti filma “Toma”, Željko Joksimović i Dragan Bjelogrlić, oglasili su se ovim povodom.

“Piraterija je nepoštovanje djela. Piraterija je krađa. Piraterija nema dušu. Svaki kadar, svaka kompozicija u filmu “Toma” snimljena je tako da se u njoj uživa na velikom platnu i svim pogodnostima koje nude današnji bioskopi. I upravo tu emociju nikada ne možete doživjeti na monitorima kompjutera ili telefona. Ipak, veoma nas raduje činjenica da i pored nelegalnog dijeljenja filma publika i dalje u velikom broju odlazi u bioskop i na pravi način doživljava priču o Tomi – poručili su Joksimović i Bjelogrlić. (N1)

Koliko je koristan ovaj tekst?

Prosjek ocjena / 5. Broj glasova:

Članak još nema ocjena. Neka tvoja bude prva!

Kako ovaj članak smatrate korisnim...

Pratite nas na društvenim mrežama

Žao nam je što vam se članak nije svidio. Trudimo se da budemo bolji!

Pomozite nam da unaprijedimo sadržaje!

Recite nam kako možemo poboljšati sajt?

Supported by TNT Grupacija
MOŽDA VAS ZANIMA
Supported by TNT Grupacija spot_img
DRUGI UPRAVO ČITAJU