Da Li Veb Brauzeri za Kola Postaju Svakodnevica?

Povezani automobili su dio “internet stvari” fraze koja se odnosi na svakodnevne stvari povezane sa internetom u namjeri da se olakša život.

Osim što nam omogućava daljinsko upravljanje određenim stvarima, često putem aplikacije za mobilne telefone, ovi automobili mogu komunicirati i sa drugim proizvodima. Samim tim, pitanje koje se postavlja jeste da li veb brauzeri za kola postaju svakodnevnica u današnjem vremenu?

Automobili povezani na internet nude širi spektar komunikacijskih mogućnosti od mnogih drugih povezanih uređaja.

Osim što svojim korisnicima omogućava da u stvarnom vremenu dobiju pristup svim vrstama informacija, oni mogu olakšati kontakt između automobila i ovlašćenog prodavca, a mogu i obavijestiti hitne službe ako ste bili u nesreći.

Doba informacionih tehnologija je promijenilo svašta, međutim vjerovatno ni jedan sektor nije doživio takvu revoluciju kakvu je industrija automobila doživjela. U roku od pola normalnog životnog vijeka, kompjuterizacija je promijenila način na koji gledamo i koristimo automobile, ali i način na koji se automobili proizvode.

U današnje vrijeme, pristup wi-fi mreži je postao glavna prodajna tačka za kupce, pogotovo za one koji se osjećaju odsječeno od svijeta bez pristupa internetu.

Dok je Krisler bio prvi proizvođač koji je proizveo vozilo sa Wi-fi vezom, General Motori i drugi proizvođači su ubrzo počeli da slijede taj primer, pa su i oni ugradili Wi-Fi pristup u većini novih modela.

Vožnja na zadnjem sjedištu automatski postaje mnogo uzbudljivija, sa mogućim opcijama, kao što su igranje dosta popularnih onlajn kazino igara, gledanje filmova i surfanje na internetu.

Ševrolet Kruz / Malibu / Spark / Sonik

Poznat kao neki od najpristupačnijih opcija automobila na tržištu, Ševroletova linija automobila sa Wi-Fi opcijom uključuje ugrađenu pristupnu tačku koja povezuje do sedam mobilnih uređaja od jednom.

OnStar sa 4G LTE uslugama pruža dijagnostiku na daljinu, slučajno zaključavanje, navigaciju od skretanja do skretanja, pomoć pri mehaničkim poteškoćama i druge hitne usluge dizajnirane za aktiviranje nakon aktiviranja vazdušnih jastuka.

Audi A3

Luksuzna limuzina i sportski kabriolet modela A3 odlikuju se inovativnom tehnologijom koja uključuje Wi-Fi pristupnu tačku sa 4 G LTE napajanjem. Unutar ovog elegantnog automobila, vozači će primijetiti skup digitalnih zavrtanja, kao i ekran za informisanje koji iskače i zakačen je za Eplov CarPlay i Android Auto.

Toyota Camry / Corolla / Yaris

Ova veoma uzbudljiva linija Tojotinih modela nudi Wi-Fi mogućnost putem Entune sistema. Sa interfejsom ekrana osjetljivim na dodir, satelitskim radiom, Bluetooth tehnologijom i Scout GPS vezom koja odražava navigacioni ekran vozačevog pametnog telefona.

Dodatno, Tojotin Entune App Suite pruža pristup dodatnim izvorima kao što su iHeart Radio, Pandora, Yelp, Otvorena Tabela, pretraga odredišta i dosta drugih stvari. Osim toga, ajfon korisnici će uživati u sistemu glasovnog upravljanja Siri Eyes Free koji vožnju čini kako sigurnijom tako i lakšom.

Mercedes-Benz C Klasa

Bilo da izaberete sedan, kupe ili kabriolet, Mercedes-Benz C klasa standardno dolazi sa Bluetooth vezom, prednjim sjedištima za podešavanje snage sa postavkama memorije, Epl CarPlay/ Android Auto integracijom i ulaskom i paljenjem, bez ključa.

Ostale luksuzne karakteristike uključuju brisače vjetrobranskog stakla koji osjećaju kišu, grijače retrovizora sa mogućnošću automatskog zatamnjivanja i preklapanja te automatska LED prednja svjetla.

Volkswagen Atlas

Što se tiče džipova, Volkswagen Atlas je jedna od najboljih opcija koja je slobodna na tržištu. Ovaj prostrani džip sa sedam sjedišta dolazi standardno sa ugrađenom Wi-Fi hotspot vezom i naprednim bezbednosnim funkcijama za sve nivoe opreme.

Vozači koji uživaju u dugim putovanjima uživaće u pristupu Epl CarPlay-u i Android Auto-u i Mirror Link-u koji pruža besprijekornu integraciju sa bilo kog pametnog telefona na džipov ekran osjetljiv na dodir. Njegova prostranost čini duga putovanja posebno ugodnim.

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU