Danas nas čekaju sjajne utakmice u Finskoj

Evo koji nas najvažniji sportski događaji očekuju danas…

ESTONIJA – LETONIJA, 18.00 (Fudbal, međunarodna prijateljska utakmica) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Baltički kup u suštini je prijateljsko nadmetanje. I jedni i drugi su prije ovog meča savladali Litvaniju, a dobro je znati da su Estonci na prijateljskom meču savladali i Fince. Letonija je sa 7:0 demolirana od Pancera, ali sada može da se iskupi. Naravno, Estonija je tim s kojim je moguće igrati, pa od ove utakmice očekujemo ravnopravnu partiju.

INTER TURKU – MARIJEHAMN, 17.00 (Fudbal, Finska 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Inter Turku je poslije šest odigranih kola pokazao da ima šampionske ambicije, o čemu govori samo bod zaostatka za vodećim Helsinkijem. Marijehamn ima za sobom tri poraza, pa je snaga tima definitivno nesrazmjerna domaćinu koji očekuje dolazak laganog keca. Uostalom, slavio je ovaj tim i na posljednje dvije utakmice para na kojima je dolazila i 0-2 igra.

HAKA – HELSINKI, 17.30 (Fudbal, Finska 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Haka je krenula i više nego očajno! Tri poraza na startu šampionata, a zatim oporavak u vidu dvije pobjede. Čini se da će se niz dobrih rezultata ovdje prinudno zaustaviti, jer Helsinki je lider lige, odnosno tim koji je uz samo jedan remi do sada ostvario i gol razliku od 14:3. Helsinki je posljednji meč para dobio sa 4:0.

LAHTI – ILVES, 17.30 (Fudbal, Finska 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Gosti su na trećem, a Lahti na četvrtom mjestu na tabeli. Dijeli ih samo bod, slično igraju, pa se očekuje da meč bude uzbudljiv. Inače, ma posljednja dva meča para dolazila je GG4+ igra, dok je isti tip samo s pogotkom manje na njih štikliran tri puta uzastopno. Tako stvari stoje, uz obavještenje da su i jedan i drugi tim dobili posljednje dvije odigrane utakmice.

SJK – KUPS, 17.30 (Fudbal, Finska 1) kompletnu ponudu Kladionice Mozzart pogledajte na mozzartbet.ba

Utakmica koja definitivno zbog sličnih formi mora biti izjednačena, teže pada KuPS-u koji je vezao dva poraza. Međutim, njihov adut je posljednja februarska pobjeda na meču para koji je završen sa 5:2. Zbog ovog rezultata nije isključeno da će se na ovom paru razmišljati više nego obično o tipovanju na golove, mada SJK u posljednjem periodu nije naklonjen goleadama

spot_img
MOŽDA VAS ZANIMA
DRUGI UPRAVO ČITAJU